Transparantie is wat mij betreft één van de belangrijkste eigenschappen van het internet. Mede daarom geef ik maandelijks inzicht in de statistieken van dit Zoekmachine Marketing Weblog EdWords.nl (op basis van Google Analytics).

Aantal unieke bezoekers

Het aantal bezoekers is de afgelopen maand uitgekomen op ruim 4.400 unieke bezoekers, een aanzienlijke stijging t.o.v. het aantal bezoekers van vorige maand (3.500). Hiermee ben ik weer bijna op het niveau van voor de zomer (zie de statistieken van juni en juli).

Totaal overzicht bezoekers

Het overzicht van bezoekers laat een redelijk constante lijn zien op enkele kleine pieken uitgezonderd:

Waar komen bezoekers vandaan?

Het grootste gedeelte (57%) van de bezoekers kwam afgelopen maand via Google, hetzelfde als vorige maand, met name op de zoekwoorden google agenda, google 9 jaar en microsoft virtual earth. Ook de ‘long tail’ zoekwoorden zorgde voor een verder stijgend aantal bezoekers via Google.

Ongeveer 31% van het bezoek kwam vanaf verwijzende websites, iets meer dan vorige maand, met DutchCowboys aan kop, gevolgd door SEOpage, SEO king en Frankwatching.

Ongeveer 11% van het bezoek kwam direct naar EdWords.nl toe, iets minder dan vorige maand. Deze bezoekers schrijf ik met name toe aan aantal lezers via de RSS feed.

Gemiddeld lazen een stijgend aantal van 155 mensen dit weblog via de RSS feed, tegenover 125 vorige maand (volgens FeedBurner). De piek lag zelfs op 184 lezers!

Populairste artikelen

Het meest populaire artikel van de afgelopen maand was, net als vorige maand, de Handleiding: Hoe verwijder je informatie uit Google? met 500 unieke pagina weergaves (uit ruim 7.000 pagina weergaves), hoofdzakelijk veroorzaakt door bezoek afkomstig van Google.

Een tweede plaats is voor Google Maps Street View met 300 unieke pagina weergaves (uit 400 pagina weergaves), waarbij bezoekers hoofdzakelijk afkomstig zijn van Google.

Het uitgebreide artikel Google zoekgeschiedenis wordt webgeschiedenis (en gevolgen voor zoekresultaten en privacy) neemt de derde plaats in met 275 unieke pagina weergaves (uit ruim 300 pagina weergaves), ook hier met name door bezoek uit Google.

Conclusie

Ondanks dat het bezoek weer een goede stijging laat zien t.o.v. van vorige maand, ben ik niet geheel tevreden. Ik had gehoopt deze maand weer boven de 5.000 unieke bezoekers uit te komen.

Volgende maand verwacht ik minimaal weer terug te zijn op het niveau van voor de vakantieperiode en de groei weer door te kunnen zetten naar 6.000 unieke bezoekers per maand.