Transparantie is wat mij betreft één van de belangrijkste eigenschappen van het internet. Mede daarom geef ik maandelijks inzicht in de statistieken van dit Zoekmachine Marketing Weblog EdWords.nl (op basis van Google Analytics).

Aantal bezoekers

Het aantal bezoekers is de afgelopen maand uitgekomen op 5.300 unieke bezoekers, vrijwel gelijk met het aantal bezoekers van vorige maand. In feite betekent dit een groei van bezoekers, aangezien de zomerperiode traditioneel een daling van bezoek laat zien.

Totaal overzicht bezoekers

Het overzicht van bezoekers laat een constante lijn zien, behalve de eerste en laatste dagen van de maand waarin een duidelijke piek is waar te nemen. De eerste en grootste piek (3 juli) is tevens de best bezochte dag tot nu toe met 643 unieke bezoekers uit 1.750 paginaweergaves.

Marktonderzoek zoekmachine marketing Nederland 2007

De eerste piek correspondeert met de publiciteit die het door mij uitgevoerde marktonderzoek zoekmachine marketing Nederland 2007 heeft gekregen. Het onderzoek heeft de aandacht gekregen op o.a. Marketingfacts, DutchCowboys, FrankWatching en Mediaonderzoek.

Waar komen bezoekers vandaan?

Het grootste gedeelte (40%) van de bezoekers kwam afgelopen maand via Google, met name op het zoekwoord street view of variaties daarop. Ook de ‘long tail’ zoekwoorden zorgde voor een verder stijgend aantal bezoekers via Google. Ongeveer 39% van het bezoek kwam vanaf verwijzende websites met DutchCowboys aan kop, gevolgd door Bizz.nl en Marketingfacts.

Ongeveer 20% van het bezoek kwam direct naar EdWords.nl toe, waarvan driekwart uit nieuwe bezoekers bestond. Deze bezoekers schrijf ik met name toe aan het sterk toegenomen aantal lezers via de RSS feed.

Gemiddeld lazen ruim 80 mensen dit weblog via de RSS feed, tegenover 50 vorige maand (volgens FeedBurner). De piek lag zelfs op 94 lezers!

Populairste artikelen

Het meest populaire artikel van de afgelopen maand was de in juni geschreven Handleiding: Hoe werkt zoekmachine Google? Een kijkje in de keuken met ruim 1.000 unieke pagina weergaves (uit ruim 1.300 pagina weergaves).

Een verdiende tweede plaats is voor de Handleiding: Google AdWords campagne optimaliseren met 800 unieke pagina weergaves (uit ruim 1.000 pagina weergaves), met name door de aandacht op Bizz.

Het marktonderzoek zoekmachine marketing Nederland 2007, neemt een goede derde plaats in met bijna 700 unieke pagina weergaves (uit bijna 900 pagina weergaves).

Conclusie

Wat mij betreft was het gezien de zomerperiode een goede maand voor de derde officiële maand van EdWords.nl! Ondanks drukte en tijdgebrek wegens afstuderen, heb ik toch nog enkele mooie artikelen kunnen schrijven.

Volgende maand verwacht ik vergelijkbare statistieken, hoofdzakelijk vanwege de vakantieperiode en omdat ik ook zelf (vanaf gisteren) twee weken op vakantie ben.