Transparantie is wat mij betreft één van de belangrijkste eigenschappen van het internet. Mede daarom geef ik maandelijks inzicht in de statistieken van Zoekmachine Marketing Weblog EdWords.nl (op basis van Google Analytics).

Aantal bezoekers

Het aantal bezoekers is behoorlijk gestegen tot bijna 5.300 unieke bezoekers, een verdubbeling (!) van het aantal bezoekers van vorige maand.

Totaal overzicht bezoekers

Het overzicht van bezoekers laat een langzaam stijgende lijn zien, waarbij er 3 pieken zijn waar te nemen. De eerste 2 pieken corresponderen met een piek in het zoekvolume voor street view (van Google Maps) waar ik een solide 4de positie bekleed.

De derde (langere) piek correspondeert met een artikel dat ik heb geschreven voor het online magazine Sync: Inside Google: over de werking van een zoekmotor.

Waar komen bezoekers vandaan?

Het grootste gedeelte (55%) van de bezoekers kwam afgelopen maand via Google, met name op het zoekwoord street view of variaties daarop. Ook andere ‘long tail’ zoekwoorden zorgde voor een stijgend aantal bezoekers via Google. Een tweede plaats is voor Sync, gevolgd door directe bezoekers vanuit de RSS feed (en ik zelf uiteraard ;-)..).

Gemiddeld lazen ruim 50 mensen dit weblog via de RSS feed, tegenover 40 vorige maand (volgens FeedBurner). De piek lag zelfs op 80 lezers!

Populairste artikelen

Het meest populaire artikel van de afgelopen maand was (niet verrassend gezien de hoeveelheid bezoekers uit Google): Google Maps ‘Street View’ gelanceerd. De nieuwe tool van Google Maps blijkt ongekend populair: ruim 1.800 unieke pagina weergaves (uit ruim 2.800 pagina weergaves).

Een verdiende tweede plaats is voor de uitgebreide handleiding: Hoe werkt zoekmachine Google? Een kijkje in de keuken met bijna 800 unieke pagina weergaves (uit ruim 1.000 pagina weergaves).

Het meest succesvolle artikel van vorige maand, Handleiding: Hoe verwijder je informatie uit Google?, neemt een goede derde plaats in met 700 unieke pagina weergaves (uit bijna 1.000 pagina weergaves).

Conclusie

Wat mij betreft was het een zeer goede maand voor de tweede officiële maand van EdWords.nl! Ondanks drukte en tijdgebrek wegens afstuderen, heb ik toch nog enkele mooie artikelen kunnen schrijven.

Volgende maand verwacht ik een verdere toename van bezoek, zowel via zoekmachines als verwijzende websites en de RSS feed. Het door mij uitgevoerde marktonderzoek zoekmachine marketing Nederland 2007 zou daar best eens een grote rol in kunnen gaan spelen… 😉