bezoekers 200705In de zomer van 2006 heb ik www.ed-words.nl opgezet met het open source CMS pakket Joomla, hoofdzakelijk voor experimentele doeleinden en om te leren knutselen aan een website (ik heb een commerciële opleiding en achtergrond…).

Vanuit een verder teruggaande interesse en werkervaring ging ik primair schrijven over zoekmachine marketing en al snel ging de meeste aandacht naar het bloggen. Vanaf september 2006 schrijf ik mede daarom ook voor DutchCowboys. Voor degenen die het niet kennen: een in Nederland bekend en vrij groot weblog over interactieve marketing.

Nieuw weblog EdWords

Aangezien het ‘bloggen’ met Joomla niet ideaal was (ik had bijvoorbeeld geen RSS feed en commentaar mogelijkheid…), ben ik in april overgestapt op WordPress als CMS voor dit weblog.

Op dit moment ben ik nog druk met de verhuizing van www.ed-words.nl naar dit weblog, maar vanaf mei 2007 ben ik serieus gestart met het bloggen op dit weblog.

EdWords’ statistieken mei

Transparantie is wat mij betreft één van de belangrijkste eigenschappen van het internet. Geïnspireerd door Netters in de persoon van Ulco, die uitstekende statistieken laat zien, ga ik ook maandelijks inzicht verschaffen in de statistieken van EdWords.nl (op basis van Google Analytics).

Aantal bezoekers

Zoals de afbeelding rechtsboven al aangeeft, zijn er ruim 2.500 unieke bezoekers langsgekomen op EdWords.nl in de afgelopen maand!

Aangezien ik voor een eerste maand al heel blij zou zijn met een paar honderd bezoekers (gemiddeld 500 per maand op www.ed-words.nl…), is het aantal van 2.500 unieke bezoekers aanzienlijk boven verwachting!

Note: zoals ook het onderstaande overzicht aangeeft, is de teller pas gaan lopen vanaf 10 mei vanwege problemen met de implementatie van Google Analytics. In feite gaat het dus om statistieken van 3 weken…

Totaal overzicht bezoekers

Het overzicht van bezoekers laat een stijgende lijn zien, waarbij er 2 pieken zijn waar te nemen. Deze pieken corresponderen met het plaatsen van artikelen op de sociale nieuwssites eKudos en Nujij, waar ik mee ben gaan experimenteren (ik geef het toe: ik plaats ze gewoon zelf…).

overzicht bezoekers 200705

Waar komen bezoekers vandaan?

Het grootste gedeelte van de bezoekers kwam afgelopen maand via DutchCowboys, Google en ‘direct’ (mmm…zou ik dat zelf zijn?..;)..). Gemiddeld lazen 40 mensen dit weblog via de rss feed (volgens FeedBurner).

Interessant vind ik de stijgende lijn van bezoek uit de zoekmachines, wat op enkele bezoekers na voor rekening komt van Google.

Het gaat in het algemeen om diverse ‘long tail’ zoekwoorden, op uitzondering van het zoekwoord ‘street view’ na. Aangezien ik één van de eerste was die schreef over Street View in Google Maps, is er aan het eind van de maand een piek in het bezoek op zoekwoord combinaties van Street View en Google Maps.

verkeersbronnen 200705

Populairste artikelen

Het meest populaire artikel van de afgelopen maand was: Handleiding: Hoe verwijder je informatie uit Google?. Zowel uit de reacties en de inkomende links voor dit artikel blijkt het een schot in de roos te zijn geweest: ruim 1.000 unieke pagina weergaves (uit ruim 1.400 pagina weergaves).

Een verdiende tweede plaats is voor het wat mij betreft belangrijke nieuws over Google Universal Search met ruim 600 unieke pagina weergaves (uit bijna 900 pagina weergaves).

Conclusie

Wat mij betreft was het een zeer goede maand voor de eerste officiële maand van EdWords.nl! Nu de basis staat en de belangrijkste wijzigingen en aanpassingen gedaan zijn, kan ik me verder concentreren op inhoudelijke goede artikelen.

Succes factoren artikel

Uit de afgelopen maand concludeer ik twee succes factoren voor een artikel:

  1. Duidelijk, volledig en kwalitatief hoogwaardig artikel
  2. Als (één van de) eerste over een nieuwswaardig onderwerp schrijven

Ik verwacht niet elke maand zo’n redelijk uitgebreide analyse te maken van de statistieken van EdWords.nl, maar voor een eerste keer heb ik het met plezier gedaan!