Warning: A non-numeric value encountered in /www/wp-content/themes/divi/functions.php on line 5760

Transparantie is wat mij betreft één van de belangrijkste eigenschappen van het internet. Mede daarom geef ik maandelijks inzicht in de statistieken van dit Zoekmachine Marketing Weblog EdWords.nl (op basis van Google Analytics).

Aantal bezoekers

Het aantal bezoekers is de afgelopen maand uitgekomen op 3.500 unieke bezoekers, een aanzienlijke daling t.o.v. het aantal bezoekers van vorige maand (5.300).

De oorzaak voor de daling is tweeledig: enerzijds is augustus een vakantiemaand bij uitstek en anderzijds heb ik nauwelijks tijd gehad om het nieuws te volgen en artikelen te schrijven vanwege mijn vakantie en met name het afstuderen (met goed resultaat!).

Totaal overzicht bezoekers

Het overzicht van bezoekers laat een constante lijn zien. Een afbeelding zegt meer dan 1.000 woorden:

Waar komen bezoekers vandaan?

Het grootste gedeelte (57%) van de bezoekers kwam afgelopen maand via Google, 17% meer dan vorige maand, met name op de zoekwoorden microsoft virtual earth, google agenda en street view. Ook de ‘long tail’ zoekwoorden zorgde voor een verder stijgend aantal bezoekers via Google.

Ongeveer 29% van het bezoek kwam vanaf verwijzende websites, 10% minder dan vorige maand, met DutchCowboys aan kop, gevolgd door Bizz en SEOpage.

Ongeveer 13% van het bezoek kwam direct naar EdWords.nl toe, 7% minder dan vorige maand. Deze bezoekers schrijf ik met name toe aan het sterk toegenomen aantal lezers via de RSS feed.

Gemiddeld lazen 125 mensen dit weblog via de RSS feed, tegenover 80 vorige maand (volgens FeedBurner). De piek lag zelfs op 141 lezers!

Populairste artikelen

Het meest populaire artikel van de afgelopen maand was de Handleiding: Hoe verwijder je informatie uit Google? met 700 unieke pagina weergaves (uit ruim 1.000 pagina weergaves), hoofdzakelijk veroorzaakt door bezoek afkomstig van Google.

Een verdiende tweede plaats is voor de Handleiding: Google AdWords campagne optimaliseren met 550 unieke pagina weergaves (uit 700 pagina weergaves), met name door een stijgend aantal bezoekers afkomstig van Google.

Het artikel over Google Maps Street View neemt de derde plaats in met bijna ruim 400 unieke pagina weergaves (uit ruim 550 pagina weergaves), met name door de solide positie die ik inneem in Google op het zoekwoord street view (en variaties daarop).

Conclusie

Gezien de vakantieperiode, in combinatie met mijn vakantie en met name de drukte wegens afstuderen, is het geen verassing dat het bezoek is teruggelopen.

Volgende maand verwacht ik minimaal weer terug te zijn op het niveau van voor de vakantieperiode en de groei weer door te kunnen zetten. Ik heb de komende tijd eindelijk weer meer tijd om me te storten op nieuws, onderzoek, handleidingen en meer over zoekmachines en zoekmachine marketing!