Warning: A non-numeric value encountered in /www/wp-content/themes/divi/functions.php on line 5760

logo-google-mapsGoogle rolt de komende tijd een nieuwe functie uit in Google Maps, ‘Street View‘, die je in staat stelt om 3D foto’s te bekijken en door de 3 dimensionale foto’s te navigeren, zo meldt Google.

De foto’s zijn in hoge resolutie waardoor je tot 16 niveaus zoom mogelijkheid hebt om dichtbij locaties te komen op ‘grond-niveau’. De foto’s zijn gemaakt door een rondrijdende auto. De techniek achter Google Maps Street View wordt verzorgt door Immersive Media. Blauw omlijnde straten geven aan waar de Street View beschikbaar is.

Zie hier het voorbeeld van San Francisco Street View:

google maps street view voorbeeld san francisco

Zoekmachine optimalisatie specialist Barry Schwartz heeft op z’n persoonlijke blog een video geplaatst met een voorbeeld van de Street View in Google Maps:

De functie vereist de laatste versie van Flash (versie 9 of hoger) en op dit moment is de functie Street View alleen beschikbaar voor de Amerikaanse steden San Francisco, Miami, Denver, Las Vegas en New York.

Google Maps, Navigatie systeem?

Nadat Google Metro & Tram stations heeft toegevoegd, real-time verkeersinformatie toont en nu je ook snelwegen kunt vermijden, begint Google Maps steeds meer een navigatie systeem te worden. TomTom, eat your heart out…

Via Greg Sterling en Google Earth Blog

Update:
Zoals ik hieronder in de comments beschreef, heeft Google Street View interessante foto’s opgeleverd… zoals een wildplasser!! De foto is verwijderd en de URL werkt niet meer, maar we hebben een screenshot. Briljant! 🙂

Google street view guy peeing