Warning: A non-numeric value encountered in /www/wp-content/themes/divi/functions.php on line 5760

Google heeft vandaag de al langer verwachtte webbased presentatie tool gelanceerd binnen Google Documenten (voorheen Google Docs & Spreasheets), zo maakt het officiële Google weblog bekend.

Google Office is compleet

Met het lanceren van deze webbased powerpoint kloon is het “Google Office” pakket compleet, naast de eerder gelanceerde webbased Google agenda, webbased Google tekstverwerker, webbased Google spreadsheet en de webbased Google email.

Google Office kan (nog) niet volledig concurreren met Microsoft Office, maar de basis functionaliteiten zijn voor de meeste gebruikers voldoende. De overeenkomst van Google (Apps) met CapGemini zorgt er daarnaast voor dat ook de zakelijke markt actief wordt benaderd.

Bewerken en delen

De meerwaarde van Google Office zit in het feit dat je al je documenten eenvoudig kunt delen en met meerdere mensen kunt bewerken. Daarmee is het probleem van grote attachments en meerdere versies van een document uit de wereld geholpen.

Integratie Google producten

Google heeft het laatste jaar veel van haar producten op een mooie en slimme manier geïntegreerd. Veel producten van Google kunnen ook steeds beter met elkaar samenwerken en makkelijker informatie uitwisselen.

In deze integratie zit wat mij betreft veel toegevoegde waarde, want met het volledige pakket aan Google producten ontstaat er een krachtige online werkomgeving die veel desktop applicaties overbodig maakt.

Voor wat betreft de presentatie tool van Google is er een mooie en handige integratie met Google Talk, de chat applicatie van Google. Als je de optie “presentatie starten” kiest, verschijnt er rechts naast de presentatie een link naar de presentatie en een venster waarin de mensen die de presentatie volgen kunnen chatten.

Eisen en beperkingen Google Documenten

De documenten die je kunt uploaden of maken in Google Documenten hebben de volgende eisen en beperkingen:

Documenten (maximaal 500 kB)

  • HTML-bestanden en platte tekst (.txt).
  • Microsoft Word (.doc), Rich Text (.rtf), OpenDocument Text (.odt) en StarOffice (.sxw).

Presentaties (maximaal 10 MB)

  • Microsoft PowerPoint (.ppt, .pps).

Spreadsheets (maximaal 1 MB)

  • Door komma’s gescheiden waarden (.csv).
  • Microsoft Excel-bestanden (.xls) en OpenDocument-spreadsheet (.ods).

Instructie video Google Documenten

Google heeft een instructie video gemaakt over de werking van Google Documenten die met behulp van duidelijke afbeeldingen en voorbeelden in “jip-en-janneke-taal” een aardig beeld geeft van de algemene werking:

Bronnen & Meer informatie

Café del Marketing
Persbericht Google (Engelstalig)
Willem Karssenberg
Google Blogoscoped
Google Operating System