Google lanceert fee-based Google Apps ProfessionalGoogle heeft de tot nu toe gratis services in het pakket Google Apps voor uw Domein, bedoeld voor bedrijven, ge-upgrade naar een fee-based versie: Google Apps Professional.

Google lijkt hiermee af te wijken van het business model waarbij alle services gratis worden aangeboden, maar volgens mij houdt Google de services voor consumenten gratis en gaat Google bedrijven extra mogelijkheden en ondersteuning bieden tegen een vergoeding, zoals ook bij Google Mini het geval is.

Google Office
Google gaat met Google Apps Professional de strijd aan met Microsoft om een Office Suite aan te bieden. Nadat Google vorige week ook Google Docs & Spreadsheets heeft toegevoegd aan Google Apps, is de ‘Google Office’ in feite compleet. Naast kleine opties zijn uiteraard Gmail, Google Agenda en Google Talk aanwezig in het pakket.

Gmail biedt standaard 10 GB aan opslag en Google Apps Professional belooft 99.9% uptime en 24/7 technische support, alles tegen een vergoeding van $ 50,- per jaar per gebruiker (met een free trial t/m 30 April 2007). Het huidige Google Apps voor uw Domein heeft volgens Google al ruim 100.000 gebruikers.

Bedrijfsgegevens bij Google
Een voordeel is uiteraard het feit dat je alle standaard tools vanaf elke computer met internet beschikbaar hebt. Ook verzorgd Google de hosting en dit alles voor slechts $ 50,-. Maar de bedrijfsgegevens zijn echter in theorie in handen van Google en de vraag is of men dat Google toevertrouwd.

Het is in ieder geval een zet van Google waar je op kon wachten. Uiteindelijk is het wel één van de vele mooie resultaten van de zeer innovatieve dingen die Google in haar korte bestaan heeft gedaan. En ik ben ook erg benieuwd naar wat er nog allemaal vanuit Mountain View de wereld in komt, want Google is nog maar net begonnen…

Zie ook het persbericht van Google

Via TechCrunch