Warning: A non-numeric value encountered in /www/wp-content/themes/divi/functions.php on line 5760

Google Writely - webbased tekstverwerker - komt eraanNa een webbased spreadsheet, Google Spreadsheets, komt er nu ook een webbased tekstverwerker van Google: Writely

Vandaag ontving ik een e-mail met de volgende tekst:

In a few days, we will update your Writely account to use your Google Account registration settings.

Direct nadat Writely in maart 2006 door Google was overgenomen, stopte Writely het accepteren van nieuwe registraties. Toen de service in augustus 2006 weer opende, was Writely verhuisd naar de Google servers, maar nog niet geïntegreerd in de web services and utilities van Google. Binnen enkele dagen wordt writely dus toegevoegd aan de portefeuille van Google.

Andere webbased tekstverwerkers zijn ajaxWrite, Zoho Writer en ThinkFree Office (een geheel office pakket). De aanval op Microsoft Office Live is geopend!

Ik ben zelf een voorstander van webbased applicaties, maar ik verwacht ook een privacy discussie als deze software gemeengoed gaat worden. Voortaan staan al je documenten op de servers van Microsoft, Google en consorten. Wat weten ze dan nog niet van je?