Google Calendar in het Nederlands Google AgendaZoals het artikel op Admanager.nl beschrijft, is Google Calendar nu ook in het Nederlands beschikbaar: Google Agenda.

Google Agenda stelt je in staat om online al je afspraken in te roosteren en te delen. De webbased agenda is, net als alle andere services van Google, geheel gratis. De software kent enkele handige functies:

– In jouw emails die een datum en/of tijd bevatten, verschijnt de tekst "Voeg toe aan mijn Agenda" (als je een Google account hebt).
– Je kunt diverse agenda’s van familie, vrienden en collega’s, belangrijke feestdagen, webstrijdschema’s en meer op één plek inzien.
– Google Agenda maakt gebruik van open standaarden zoals iCal en XML, waardoor er synchronisatie met andere agenda’s (zoals Microsoft Office) kan plaatsvinden.

Net als mijn vorige post over Google Writely, de webbased tekstverwerker van Google, verwacht ik ook hier een discussie over privacy. Ondanks dat we het niet kunnen tegenhouden (Microsoft en andere partijen zitten ook niet stil), kan ik me voorstellen dat veel mensen niet willen dat Google ook onze afpsraken weet. Voorlopig kun je nog kiezen om er niet aan mee te doen. Maar hoe lang nog…