Transparantie is wat mij betreft één van de belangrijkste eigenschappen van het internet. Mede daarom geef ik maandelijks inzicht in de statistieken van dit Zoekmachine Marketing Weblog EdWords.nl (op basis van Google Analytics).

Aantal unieke bezoekers: 6.000

Het aantal bezoekers is de afgelopen maand uitgekomen op 6.000 unieke bezoekers, bijna een verdubbeling t.o.v. het aantal bezoekers van vorige maand (3.150). Deze flinke stijging is met name toe te schrijven aan dat ik actiever ben gaan schrijven (zoals ik me ook had voorgenomen :-)..)

Totaal overzicht bezoekers

Het overzicht van bezoekers laat een redelijk constante lijn zien op enkele pieken uitgezonderd:

Waar komen bezoekers vandaan?

Het grootste gedeelte (59%) van de bezoekers kwam afgelopen maand via Google, een stuk minder (procentueel gezien, maar in absolute aantallen niet) dan vorige maand (68%), met name op de zoekwoorden virtuel earth, microsoft virtual earth, igoogle.

Ruim 28% van het bezoek kwam vanaf verwijzende websites, een stuk meer dan vorige maand (20%), met eKudos aan kop, gevolgd door DutchCowboys, SEOpage en Sync.

Ongeveer 12% van het bezoek kwam direct naar EdWords.nl toe, iets meer dan vorige maand (10). Deze bezoekers schrijf ik met name toe aan aantal lezers via de RSS feed van EdWords.nl.

Gemiddeld lazen een behoorlijk stijgend aantal van 289 mensen dit weblog via de RSS feed, tegenover 217 vorige maand (volgens FeedBurner). De piek lag op 307 lezers, waarmee deze maand de 300-grens is doorbroken.

Populairste artikelen

Het meest populaire artikel van de afgelopen maand was Microsoft Virtual Earth nu ook in 3D met ruim 1.100 unieke pagina weergaves (uit 1.475 pagina weergaves), hoofdzakelijk veroorzaakt door bezoek afkomstig van Google. De oorzaak hiervan is een voor mij onverklaarbare piek in het zoekvolume voor microsoft virtual earth, wat ook hierboven in het totaal overzicht van bezoekers is te zien.

Een tweede plaats is voor de uitgebreide Handleiding: Hoe verwijder je informatie uit Google? met een kleine 550 unieke pagina weergaves (uit 775 pagina weergaves), waarbij bezoekers ook hoofdzakelijk afkomstig zijn van Google.

Valt jouw AdWords advertentie op? neemt de derde plaats in met 500 unieke pagina weergaves (uit ruim 600 pagina weergaves), met name doordat het bericht populair was op de sociale nieuwssite eKudos.

Gemiddelde tijd op de website

Vanaf 2008 neem ik in de statistieken ook de gemiddelde tijd van bezoekers op de website mee. De gemiddelde tijd van bezoekers op EdWords.nl was in januari 1:40 minuten. Dat duidt erop dat mensen blijven en de artikelen lezen.

Het directe verkeer (12%) is gemiddeld 3:09 minuten op EdWords.nl geweest, wat duidt op “trouwe” bezoekers die de artikelen – die vaak wat langer zijn – volledig lezen. De bezoekers vanuit Google bleven gemiddeld 1:12 minuten op EdWords.nl, wat betekent dat ze niet altijd het (volledige) artikel lezen.

Conclusie

De maand januari wordt bijgeschreven als drukste maand op EdWords.nl tot nu toe! Ik ben blij dat ik meer tijd heb gevonden om actiever te schrijven en daarmee het bezoek weer op een gezond niveau te brengen.

Naast de groei van bezoekers vanuit zoekmachines en verwijzende websites, ben ik blij met de stevige groei in het aantal lezers van de RSS feed. Deze bezoekers zijn mij veel waard en vormen als het ware de vaste lezersgroep van EdWords.nl. Dankjewel daarvoor!