Allereerst wens ik je uiteraard een heel gezond, wensvervullend en search-a-licious 2008 toe! Dankjewel dat je m’n blog leest en jouw mening toevoegt in de reacties! Dat waardeer ik zeker en het verrijkt de berichten, zowel voor mij als voor alle andere lezers.

Transparantie is wat mij betreft één van de belangrijkste eigenschappen van het internet. Mede daarom geef ik maandelijks inzicht in de statistieken van dit Zoekmachine Marketing Weblog EdWords.nl (op basis van Google Analytics).

Aantal unieke bezoekers

Het aantal bezoekers is de afgelopen maand uitgekomen op ruim 3.150 unieke bezoekers, een daling t.o.v. het aantal bezoekers van vorige maand (ruim 3.800). De daling schrijf ik met name toe aan het kleine aantal berichten wat ik heb geschreven in combinatie met storingen van m’n webserver.

Totaal overzicht bezoekers

Het overzicht van bezoekers laat een redelijk constante lijn zien op enkele kleine dalen uitgezonderd:

Waar komen bezoekers vandaan?

Het grootste gedeelte (68%) van de bezoekers kwam afgelopen maand via Google, iets meer dan vorige maand, met name op de zoekwoorden igoogle, google trends en microsoft virtual earth. Ook de ‘long tail’ zoekwoorden zorgde voor een verder stijgend aantal bezoekers via Google.

Ongeveer 21% van het bezoek kwam vanaf verwijzende websites, iets minder dan vorige maand, met DutchCowboys aan kop, gevolgd door SEOpage en Usarchy.

Ongeveer 10% van het bezoek kwam direct naar EdWords.nl toe, iets minder dan vorige maand. Deze bezoekers schrijf ik met name toe aan aantal lezers via de RSS feed.

Gemiddeld lazen een stijgend aantal van 217 mensen dit weblog via de RSS feed, tegenover 200 vorige maand (volgens FeedBurner). De piek lag zelfs op 246 lezers!

Populairste artikelen

Het meest populaire artikel van de afgelopen maand was, net de vorige maanden, de Handleiding: Hoe verwijder je informatie uit Google? met een kleine 600 unieke pagina weergaves (uit 900 pagina weergaves), hoofdzakelijk veroorzaakt door bezoek afkomstig van Google.

Een tweede plaats is voor het uitgebreide artikel Google zoekgeschiedenis wordt webgeschiedenis met een kleine 300 unieke pagina weergaves (uit ruim 350 pagina weergaves), waarbij bezoekers ook hoofdzakelijk afkomstig zijn van Google.

Google Hot Trends: populairste zoekopdrachten van de dag neemt de derde plaats in met 225 unieke pagina weergaves (uit ruim 325 pagina weergaves), ook hier met name door bezoek uit Google.

Conclusie/Goede voornemens

Je zult begrijpen dat ik niet blij ben met de daling van bezoekers. Door tijdgebrek, de griep, de feestdagen en downtime van m’n server heb ik afgelopen maand simpelweg minder geschreven, wat zich direct vertaald in een daling van bezoekers.

Aan de andere kant blijft het bezoek uit zoekmachines constant en zelfs licht stijgen. Ook heeft de groei doorgezet in het aantal mensen wat dit weblog via de RSS feed volgt en dat vind ik zeer waardevol, dus dankjewel!

Goede voornemens
Voor het nieuwe jaar heb ik het voornemen om weer meer te gaan schrijven. Daarbij wil ik niet alleen nieuwswaardige berichten schrijven, aangevuld met mijn mening en visie, maar ook weer artikelen en handleidingen over zoekmachines en zoekmachinemarketing.

Ik kijk terug op een mooi 2007, zoals ik ook al schreef in Mijn 2007: van je passie je werk maken, en ik kijk uit naar een nieuw jaar met nieuwe en mooie dingen waar ik veel zin in heb!