Transparantie is wat mij betreft één van de belangrijkste eigenschappen van het internet. Mede daarom geef ik maandelijks inzicht in de statistieken van dit Zoekmachine Marketing Weblog EdWords.nl (op basis van Google Analytics).

Aantal unieke bezoekers

Het aantal bezoekers is de afgelopen maand uitgekomen op ruim 3.800 unieke bezoekers, een daling t.o.v. het aantal bezoekers van vorige maand (ruim 4.600). De daling schrijf ik met name toe aan het lagere aantal berichten wat ik heb geschreven.

Totaal overzicht bezoekers

Het overzicht van bezoekers laat een redelijk constante lijn zien op enkele kleine pieken uitgezonderd:

Waar komen bezoekers vandaan?

Het grootste gedeelte (65%) van de bezoekers kwam afgelopen maand via Google, iets meer dan vorige maand, met name op de zoekwoorden google agenda, igoogle en microsoft virtual earth. Ook de ‘long tail’ zoekwoorden zorgde voor een verder stijgend aantal bezoekers via Google.

Ongeveer 23% van het bezoek kwam vanaf verwijzende websites, iets minder dan vorige maand, met SEOpage aan kop, gevolgd door DutchCowboys en Marketingfacts.

Ongeveer 13% van het bezoek kwam direct naar EdWords.nl toe, gelijk aan vorige maand. Deze bezoekers schrijf ik met name toe aan aantal lezers via de RSS feed.

Gemiddeld lazen een stijgend aantal van 200 mensen dit weblog via de RSS feed, tegenover 185 vorige maand (volgens FeedBurner). De piek lag zelfs op 231 lezers!

Populairste artikelen

Het meest populaire artikel van de afgelopen maand was, net de vorige maanden, de Handleiding: Hoe verwijder je informatie uit Google? met ruim 700 unieke pagina weergaves (uit 1.100 pagina weergaves), hoofdzakelijk veroorzaakt door bezoek afkomstig van Google.

Een tweede plaats is voor het uitgebreide artikel Google zoekgeschiedenis wordt webgeschiedenis met een kleine 400 unieke pagina weergaves (uit ruim 400 pagina weergaves), waarbij bezoekers ook hoofdzakelijk afkomstig zijn van Google.

Google Maps Street View neemt de derde plaats in met een kleine 300 unieke pagina weergaves (uit ruim 350 pagina weergaves), ook hier met name door bezoek uit Google.

Conclusie

Je zult begrijpen dat ik niet blij ben met de daling van bezoekers. Door tijdgebrek (en de griep) heb ik afgelopen maand simpelweg minder geschreven, wat zich direct vertaald in een daling van bezoekers.

Aan de andere kant blijft het bezoek uit zoekmachines constant en zelfs licht stijgen. Ook heeft de groei doorgezet in het aantal mensen wat dit weblog via de RSS feed volgt en dat vind ik zeer waardevol.

Hierbij dank ik jullie ook voor het volgen van mijn weblog en het reageren op mijn berichten. Dat wordt zeer gewaardeerd!