Transparantie is wat mij betreft één van de belangrijkste eigenschappen van het internet. Mede daarom geef ik maandelijks inzicht in de statistieken van dit Zoekmachine Marketing Weblog EdWords.nl (op basis van Google Analytics).

De afgelopen maand is om meerdere redenen bijzonder te noemen. Allereerst is de mijlpaal van een halfjaar gehaald! Ten tweede heeft er een PageRank update plaatsgevonden waarmee EdWords.nl van PR3 naar PR5 is gegaan. Dat heeft er mede aan bijgedragen dat ik nu de 34ste positie bekleed in de MarCom Top100. Daarnaast ben ik begonnen met schrijven voor het toonaangevende marketing- en communicatieweblog Marketingfacts.

Een halfjaar!

EdWords.nl Zoekmachine Marketing Weblog bestaat nu een halfjaar! Althans, in de huidige vorm. De oplettende lezer ziet dat de artikelen teruggaan tot een jaar gelden, maar die zijn verhuisd vanaf een experimenteel weblog wat geen reactie mogelijkheid en geen RSS feed had (wat dus eigenlijk geen weblog was..).

Om een idee te geven van de ontwikkeling, vind je hieronder de ontwikkeling van unieke bezoekers in het afgelopen halfjaar:

PageRank & MarCom Top100

EdWords.nl kreeg al snel een PageRank van 3 toegwezen, maar na de PageRank update van vorige week heeft dit zoekmachinemarketing weblog een PageRank van 5. EdWords.nl is sinds juli opgenomen in de MarCom Top100. Mede door de PageRank stijging bekleed EdWords.nl nu de 34ste positie!

Uiteraard ben ik de initiatiefnemers van de MarCom Top100 en de mensen die op mij hebben gestemd dank verschuldigd, dus bij deze bedankt!

Aantal unieke bezoekers

Terug naar de statistieken van oktober 2007. Het aantal bezoekers is de afgelopen maand uitgekomen op ruim 4.600 unieke bezoekers, een kleine stijging t.o.v. het aantal bezoekers van vorige maand (4.400).

Totaal overzicht bezoekers

Het overzicht van bezoekers laat een redelijk constante lijn zien op enkele kleine pieken uitgezonderd:

Waar komen bezoekers vandaan?

Het grootste gedeelte (60%) van de bezoekers kwam afgelopen maand via Google, iets meer dan vorige maand, met name op de zoekwoorden google agenda, microsoft virtual earth en google office. Ook de ‘long tail’ zoekwoorden zorgde voor een verder stijgend aantal bezoekers via Google.

Ongeveer 29% van het bezoek kwam vanaf verwijzende websites, iets minder dan vorige maand, met SEOpage aan kop, gevolgd door DutchCowboys, eKudos en Marketingfacts.

Ongeveer 11% van het bezoek kwam direct naar EdWords.nl toe, gelijk aan vorige maand. Deze bezoekers schrijf ik met name toe aan aantal lezers via de RSS feed.

Gemiddeld lazen een stijgend aantal van 185 mensen dit weblog via de RSS feed, tegenover 155 vorige maand (volgens FeedBurner). De piek lag zelfs op 205 lezers!

Populairste artikelen

Het meest populaire artikel van de afgelopen maand was, net als vorige maand, de Handleiding: Hoe verwijder je informatie uit Google? met 800 unieke pagina weergaves (uit 1.200 pagina weergaves), hoofdzakelijk veroorzaakt door bezoek afkomstig van Google.

Een tweede plaats is voor het uitgebreide artikel Google zoekgeschiedenis wordt webgeschiedenis met 350 unieke pagina weergaves (uit ruim 400 pagina weergaves), waarbij bezoekers ook hoofdzakelijk afkomstig zijn van Google.

Google Maps Street View neemt de derde plaats in met 225 unieke pagina weergaves (uit ruim 300 pagina weergaves), ook hier met name door bezoek uit Google.

Conclusie

Ik ben zeer tevreden over het afgelopen halfjaar. Met veel plezier volg ik dagelijks het zoekmachine marketing nieuws en schrijf ik graag handleidingen, onderzoek & meer over zoekmachines en zoekmachine marketing. Ongeveer 25.000 unieke bezoekers, een PageRank van 5 en een top 40 positie in de MarCom Top100 maken mij tot een gelukkig mens!

Het aantal bezoekers groeit de laatste maanden minder hard dan ik had gehoopt, maar er zit in ieder geval een groei in. Volgende maand verwacht ik toch weer boven de 5.000 unieke bezoekers per maand uit te komen.