Selecteer een pagina

Google reader logoBij het openen van Google Reader vanmorgen werd ik aangenaam verrast: Google heeft (eindelijk) een zoekfunctie toegevoegd aan haar populaire RSS feed reader (Wat zijn RSS feeds?), zo maakt het bedrijf bekend.

De zoek functionaliteit in Google Reader stelt je in staat om alle RSS feeds die je volgt te doorzoeken. Ook kun je specifiek zoeken tussen de folders (tags) die je hebt aangemaakt, of zelfs per individuele RSS feed.

De zoekresultaten worden op datum gerangschikt met de meest recente items bovenaan. Per item is zichtbaar op welke datum of tijd het artikel is geplaatst en bij welke RSS feed het item hoort.

Klik hier voor een vergroting van de Google Reader Zoekresultaten

Naast de zoekfunctie zijn er enkele kleine aanpassingen gedaan in Google Reader. De navigatie kun je nu eenvoudig verbergen met één klik op het grijze pijltje rechts ervan (dit kon al en kan nog steeds met de sneltoets “u”). Ook laat Google Reader nu het aantal ongelezen items tot 1.000 zien (i.p.v. 100).

Ik heb het altijd vreemd gevonden dat Google Reader nooit een zoekfunctie bevatte, Google is tenslotte heer en meester in het zoeken. Met het lanceren van de zoekfunctie is Google Reader wat mij betreft een volwassen RSS feed reader. Zeker ook na het lanceren van Google Reader Trends, de email functionaliteit en de mogelijkheid om Google Reader offline te gebruiken.