Google reader logoGoogle Reader, de feed reader van Google, heeft nu ook de functie toegevoegd om berichten die je in jouw Google Reader binnenhaalt, door te sturen via email, zo meldt Google vandaag.

Delen van berichten

Google gaf in Google Reader al de mogelijkheid om berichten te delen met andere mensen via de ‘share’ functie. Zelf volg ik ruim 250 (!) feeds in m’n Google Reader, waarvan ik de belangrijkste berichten ‘share’ op een door Google gegenereerde publieke pagina: EdWords’ Link Blog.

Alle door mij gedeelde items kun je weer via een feed volgen (om op de hoogte te blijven van het belangrijkste zoekmachine marketing nieuws!..:-)..). Nu kan ik mensen dus ook via email op de hoogte stellen van interessante berichten, want er zijn toch nog heel veel mensen (een grote meerderheid…) die geen gebruik maken van feeds en feed readers. Handig van de email functie is dat je mensen direct vanuit Google Reader kunt mailen, waarbij je al je contactpersonen uit Gmail bij de hand hebt.

(zie voor meer informatie het artikel op wikipedia over een feed)

google reader email functie

Google Reader mobiel en Trends

Google Reader is mijn favoriete feed reader, mede omdat de applicatie ook zeer goed mobiel te gebruiken is met de mobiele versie van Google Reader. Daarnaast geeft Google Reader sinds januari ook Google Reader Trends, wat je inzicht geeft in algemene statistieken over de laatste 30 dagen, tijd van de dag en dagen van de week.

Naast de algemene trends bieden de statistieken je ook jouw ‘Reading trends’ en ‘Subscription trends’. De Reading trends laten zien welke items je het meeste leest en de Subscription trends laten zien welke websites waarvan je een feed hebt opgenomen het meest actief publiceren.