Google reader logoGoogle Reader, de RSS feed reader van Google, heeft de functionaliteit Google Reader Trends toegevoegd, waarmee je statistieken kunt inzien van jouw leesgedrag en het update-gedrag van je ‘feed subscriptions’.

Zelf maak ik sinds kort dankbaar gebruik van Google Reader, met name vanwege de mobiele versie ervan. Ook Googler en SEO specialist Matt Cutts maakt (veel!) gebruik van de Google Reader, zoals zijn statistieken laten zien.

Google Reader Trends begint met een samenvattende zin die aangeeft hoeveel items je hebt gelezen in de afgelopen 30 dagen van de feeds waarop je bent geabonneerd (subscriptions). Google Reader Trends geeft je vervolgens inzicht in algemene statistieken over de laatste 30 dagen, tijd van de dag en dagen van de week.

Naast de algemene trends bieden de statistieken je ook jouw ‘Reading trends’ en ‘Subscription trends’. De Reading trends laten zien welke items je het meeste leest en de Subscription trends laten zien welke websites waarvan je een feed hebt opgenomen het meest actief publiceren.

Google reader trends

Via: Google Operating System
Zie ook The Google Reader Blog