Transparantie en openheid zijn wat mij betreft één van de belangrijkste eigenschappen van het internet. Mede daarom geef ik maandelijks inzicht in de statistieken van dit Zoekmachine Marketing Weblog EdWords.nl (op basis van Google Analytics).

Aantal unieke bezoekers: 5.350

Het aantal bezoekers is de afgelopen maand uitgekomen op ongeveer 5.350 unieke bezoekers, hetzelfde als vorige maand.

Totaal overzicht bezoekers

Het overzicht van bezoekers laat een redelijk constante lijn zien:

Waar komen bezoekers vandaan?

Het grootste gedeelte (67%) van de bezoekers kwam afgelopen maand via zoekmachines (hoofdzakelijk Google), een flinke stijging met vorige maand (59%), met name op de zoekwoorden google agenda, igoogle, virtuel earth, google street en google adwords.

Ongeveer 23% van het bezoek kwam vanaf verwijzende websites, minder dan vorige maand (29%), met DutchCowboys aan kop, gevolgd door Marketingfacts, SEOpage en Frankwatching.

Ongeveer 12% van het bezoek kwam direct naar EdWords.nl toe, iets meer dan vorige maand (10). Deze bezoekers schrijf ik met name toe aan aantal lezers via de RSS feed van EdWords.nl.

Gemiddeld lazen een stijgend aantal van 354 mensen dit weblog via de RSS feed, tegenover 313 vorige maand (volgens FeedBurner). De piek lag op 383 lezers, een stijging met de piek van 361 vorige maand.

Populairste artikelen

Het meest populaire artikel van de afgelopen maand was, net als vorige maand, Handleiding: Hoe verwijder je informatie uit Google? met een kleine 900 unieke pagina weergaves (uit 1.400 pagina weergaves), hoofdzakelijk veroorzaakt door bezoek afkomstig van Google.

Een tweede plaats is voor Handleiding: Google AdWords campagne optimaliseren met een kleine 600 unieke pagina weergaves (uit 750 pagina weergaves), waarbij bezoekers hoofdzakelijk afkomstig zijn van Google.

Microsoft Virtual Earth nu ook in 3D neemt de derde plaats in met 450 unieke pagina weergaves (uit 550 pagina weergaves), ook met name vanuit zoekmachines.

Gemiddelde tijd op de website

De gemiddelde tijd van bezoekers op EdWords.nl was in februari 1:42 minuten, een daling t.o.v. 1:58 vorige maand maar gelijk aan de maand januari.

Het directe verkeer (12%) is gemiddeld 2:17 minuten op EdWords.nl geweest, wat duidt op “trouwe” bezoekers die de artikelen – die vaak wat langer zijn – volledig lezen. Vorige maand was dit 3:24 minuten, dus men blijft minder lang ‘rondhangen’.

De bezoekers vanuit de zoekmachines, hoofdzakelijk Google, bleven gemiddeld 1:30 minuten op EdWords.nl, wat betekent dat ze niet altijd het (volledige) artikel lazen en dus niet altijd vonden wat ze zochten.