Transparantie en openheid zijn wat mij betreft één van de belangrijkste eigenschappen van het internet. Mede daarom geef ik maandelijks inzicht in de statistieken van dit Zoekmachine Marketing Weblog EdWords.nl (op basis van Google Analytics).

Aantal unieke bezoekers: 4.950 (+ 500)

Het aantal bezoekers is de afgelopen maand uitgekomen op ongeveer 5.450 unieke bezoekers, een daling t.o.v. het aantal bezoekers van vorige maand (6.000).

+ 500
De opvallende lezer merkt op dat bovenstaande afbeelding 4.950 unieke bezoekers laat zien. Bij de overstap op het nieuwe design van EdWords.nl is er iets mis gegaan met de implementatie van Google Analytics. Op basis van andere statistieken, zoals Clicky, is het realistisch om er circa 500 unieke bezoekers bij op te tellen.

Totaal overzicht bezoekers

Het overzicht van bezoekers laat een redelijk constante lijn zien. Halverwege de maand is de hierboven beschreven dip te zien:

Waar komen bezoekers vandaan?

Het grootste gedeelte (59%) van de bezoekers kwam afgelopen maand via zoekmachines (hoofdzakelijk Google), gelijk aan vorige maand, met name op de zoekwoorden google agenda, igoogle en virtuel earth.

Ongeveer 29% van het bezoek kwam vanaf verwijzende websites, iets meer dan vorige maand (28%), met Marketingfacts aan kop, gevolgd door DutchCowboys, SEOpage en Frankwatching.

Ongeveer 12% van het bezoek kwam direct naar EdWords.nl toe, iets meer dan vorige maand (10). Deze bezoekers schrijf ik met name toe aan aantal lezers via de RSS feed van EdWords.nl.

Gemiddeld lazen een behoorlijk stijgend aantal van 313 mensen dit weblog via de RSS feed, tegenover 289 vorige maand (volgens FeedBurner). De piek lag op 361 lezers, een flinke stijging met de piek van 307 vorige maand.

Populairste artikelen

Het meest populaire artikel van de afgelopen maand was Handleiding: Hoe verwijder je informatie uit Google? met een kleine 1.300 unieke pagina weergaves (uit 1.700 pagina weergaves), hoofdzakelijk veroorzaakt door bezoek afkomstig van Google.

Een tweede plaats is voor Handleiding: Google AdWords campagne optimaliseren met een kleine 450 unieke pagina weergaves (uit 600 pagina weergaves), waarbij bezoekers hoofdzakelijk afkomstig zijn van Google en Bizz.nl.

Microsoft Virtual Earth nu ook in 3D neemt de derde plaats in met 400 unieke pagina weergaves (uit 500 pagina weergaves), ook met name vanuit zoekmachines.

Gemiddelde tijd op de website

De gemiddelde tijd van bezoekers op EdWords.nl was in februari 1:58 minuten (een stijging t.o.v. 1:40 vorige maand). Dat duidt erop dat mensen blijven, de artikelen lezen en af en toe reageren.

Het directe verkeer (12%) is gemiddeld 3:24 minuten op EdWords.nl geweest, wat duidt op “trouwe” bezoekers die de artikelen – die vaak wat langer zijn – volledig lezen. De bezoekers vanuit Google bleven gemiddeld 1:27 minuten op EdWords.nl, wat betekent dat ze niet altijd het (volledige) artikel lazen.