logo google groene randVandaag werd bekend dat Google begin mei 2007 het bedrijf GreenBorder heeft gekocht, wat software maakt voor het veilig surfen op internet, waaronder anti virus software.

GreenBorder dankt de naam aan de toepassing. De software van GreenBorder plaatst je browser, waarin je website(s) bezoekt, als het ware in een veilige (groene) omhulling. Daardoor kan de browser geen aanpassingen doen aan de computer.

Online veiligheid

Blijkbaar heeft Google de online veiligheid van u en ik hoog in het vaandel staan. Google biedt al gratis anti virus software aan in Google Pack en Google waarschuwt voor schadelijke websites die mogelijk malware bevatten.

Het vorige week door Google gelanceerde Online Security Weblog en nu de overname van anti virus software bedrijf GreenBorder zijn dus logische stappen voor Google. Ik ben benieuwd wat Google ermee gaat doen… Wat denk jij?
Google is er in ieder geval blij mee (mijn vrije vertaling):

“We zijn onder de indruk van het kleine team getalenteerde engineers en we geloven dat ze kunnen helpen bij het bouwen van producten en functionaliteiten die onze gebruikers, adverteerders en websites ten goede komen.???
Bron: Google Blogoscoped

Via Sync