Google waarschuwt voor schadelijke websitesGoogle waarschuwt bij enkele zoekopdrachten voor schadelijke websites die malware (malicious software) bevatten, wat betekent dat deze websites ongevraagd software op je computer installeren.

Zo waarschuwt Google bij de zoekopdracht beautiful free screensaver dat de eerste site in de zoekresultaten schade kan toebrengen aan je computer. Google toont een link naar uitleg over malware.

Google waarschuwt met de volgende tekst bij een zoekresultaat:

Deze site kan schade toebrengen aan uw computer

Google toonde al eerder een waarschuwing na een click op een link naar een potentieel schadelijke site, maar plaatst nu een bericht bij potentieel gevaarlijke websites. Wat mij betreft een interessante ontwikkeling die goed is voor de (be)zoekers van Google.

google malware waarschuwing

Via Google Operating System
Zie ook de helder beschrijvende post van André Scholten op Marketingfacts.