Even een korte post. Het Oxyweb blog heeft een mooie visualisatie gemaakt van de meest populaire zoekmachines wereldwijd. Dit geeft een leuk beeld van welke zoekmachines waar in de wereld marktleider zijn.

Onbetrouwbare data

Let wel dat het is gebaseerd op de data van Alexa. Deze data wordt verzameld via een toolbar, die lang niet overaal geïnstalleerd is. Daardoor wordt de Alexa data vaak als onbetrouwbaar gezien, wat o.a. onderzoeksbureau Multiscope ook aangeeft.

Dat de data onbetrouwbaar is, blijkt wel uit het feit dat bovenstaande kaart aangeeft dat Mail.ru de populairste zoekmachine is in Rusland. Dat is namelijk onjuist, want Yandex is daar de populairste zoekmachine. Dat neemt niet weg dat dit goed bruikbaar is voor een algemene overview.

Wereldkaart meest populaire zoekmachines

search engine traffic world map

Wat zijn de meest populaire zoekmachines in Nederland?

Zoals deze wereldkaart van de populairste zoekmachines ter wereld laat zien, is Google ook in Nederland de meest gebruikte zoekmachine (ruim 90%). Zoekmachinemarketing bureau onderzoekt dit voor Nederland 2 keer per jaar.

Wil je meer weten over de markt van zoekmachinemarketing in Nederland? Lees dan het vorig jaar door mij geschreven Marktonderzoek Zoekmachinemarketing Nederland.

Vul dit aan met de trends in zoekmachinemarketing van 2008 en je hebt een goed beeld van hoe de zoekmachinemarketing markt er in Nederland voorstaat op dit moment!

Via Marketingfacts