Warning: A non-numeric value encountered in /www/wp-content/themes/divi/functions.php on line 5760

google geldZojuist presenteerde Google de resultaten over het 1e kwartaal van 2008. Het 1e kwartaal is wat omzet betreft wederom het beste kwartaal van Google tot nu toe, waarmee Google boven verwachting presteert.

Omzet op recordniveau

Google heeft in het 1e kwartaal van 2008 een omzet van $5,19 miljard gerealiseerd, wat 7 procent meer is dan de omzet van $4,83 miljard in het vorige kwartaal en 42 procent meer dan de $3,66 miljard van het 1e kwartaal van 2007.

De winst in het 1e kwartaal van 2008 was $ 1,31 miljard, een stijging gezien de winst van $1,21 miljard in het 4e kwartaal van 2007.

Internationaal aandeel

Van de totale omzet uit het 1e kwartaal van 2008 vindt $2,32 miljard (48%) zijn herkomst buiten de V.S.. Met name de U.K. blijft een belangrijke markt voor Google met een omzet van $803 miljoen (15% van de totale omzet) in het 1e kwartaal van 2008.

Google lag de laatste maanden nogal onder vuur, met name bij aandeelhouders die vreesden dat Google er minder goed in slaagde om bezoekers om te zetten in advertentie inkomsten.

Het Comscore onderzoek wat aanwees dat de advertentie klikken van Google daalden heeft veel stof doen opwaaien.

Zoals ik eerder beschreef, denk ik dat Google goed bezig is met de focus op de relevantie en kwaliteit van de advertenties en daarmee dus op de lange termijn. De aandeelhouders zien dat nu ook en het aandeel Google heeft inmiddels weer een positieve correctie laten.