Warning: A non-numeric value encountered in /www/wp-content/themes/divi/functions.php on line 5760

Vandaag maakt TomTom bekend dat ze een overeenkomst hebben gesloten met Google Maps. Binnenkort is het mogelijk om adressen op te zoeken in Google Maps en deze informatie via de functie “Stuur naar GPS” naar je TomTom te sturen voor navigatie doeleinden.

“If you can’t beat them, join them”

Google Maps ontwikkelt zich tot een serieuze concurrent van navigatie aanbieders zoals TomTom, mede door de goed werkende mobiele versie van Google Maps.

Google Maps biedt o.a. real-time verkeer informatie, laat metro & tram stations zien, is een routeplanner om snelwegen te vermijden en heeft foto’s op straat niveau in Street View. Vergeet ook niet de locatiebepaling binnen de mobiele versie, die zowel met als zonder GPS werkt.

Mede daarom ontkom ik niet aan de gedachte dat deze samenwerking tussen TomTom en Google Maps is aangegaan vanuit de gedachte “If you can’t beat them, join them”. Wat mij betreft een zeer slimme zet van TomTom, zeker gezien het grote en groeiende gebruik van Google Maps.

Voor TomTom betekent dit veel in de navigatiemarkt. Ik denk niet dat de overeenkomst exclusief is, maar voorlopig zijn ze hun grote concurrent Garmin hiermee een stap voor.

Hoe werkt het?

Google Maps introduceert binnenkort de functie “Stuur naar GPS” om adressen vanuit Google Maps naar je TomTom te sturen. Het gekozen adres wordt naar de TomTom verstuurd als die met het internet verbonden is via TomTom HOME, een gratis softwareapplicatie die TomTom zijn klanten biedt.

Bestuurders kunnen vervolgens naar hun nieuwe bestemming navigeren, de locatie op de kaart van de TomTom bekijken of als ‘favoriet’ opslaan om later te gebruiken.

Bron: Zibb