Warning: A non-numeric value encountered in /www/wp-content/themes/divi/functions.php on line 5760

Google koopt FeedBurner voor $ 100 miljoenOndanks dat Google het nog niet officieel bekend heeft gemaakt, kunnen we met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid stellen dat Google het feed management bedrijf FeedBurner heeft overgenomen voor ongeveer 100 miljoen dollar.

Nadat de geruchten al enkele dagen de ronde deden, is het TechCrunch die uit betrouwbare bron heeft vernomen dat de deal is gesloten.

FeedBurner, opgericht in 2003, stelt je in staat om je feeds te beheren. Maar belangrijker is dat FeedBurner je statistieken verschaft over het gebruik en het klikgedrag van je feeds. Voor meer uitleg over feeds en RSS zie Uitleg: RSS, wat is het?

De vraag is wat Google gaat doen met FeedBurner. Gaan ze hun tekst advertenties vanuit Google AdWords in de feeds integreren? Of worden het grafische advertenties, nu Google DoubleClick heeft gekocht? En hoe past de Google Reader in het plaatje?

Update: Zowel Google als FeedBurner hebben de overname bevestigd.

Google AdWords & FeedBurner

Google zegt dat het constant actief is in het uitbreiden van het distributie netwerk voor haar AdWords adverteerders en dat FeedBurner daar een mooie uitbreiding voor is (dat is ook zeker zo met de miljoenen gebruikers van FeedBurner…)

FeedBurner heeft al een advertentie systeem om advertenties in feeds te plaatsen, maar met de groeiende populariteit van feeds wil Google ook deze advertentie mogelijkheid niet missen.

Google Analytics & FeedBurner

Google heeft al een prima web statistieken pakket, Google Analytics, maar dat kon nog geen inzicht verschaffen in feed statistieken. Google Analytics en FeedBurner vormen nu een volledig web statistieken software pakket, wat ook nog eens gratis is…