google geldZojuist presenteerde Google de resultaten over het vierde kwartaal van 2006. Het vierde kwartaal is wat omzet betreft het beste kwartaal van Google tot nu toe, waarmee Google met de totale omzet in 2006 de grens van $10 miljard doorbreekt. De presentatie van de jaarcijfers was live te volgen via een webcast

Google heeft in het vierde kwartaal een omzet van $3,21 miljard gerealiseerd, wat 67 procent meer is dan de omzet van $ 1,92 in het derde kwartaal van 2005 en 19 procent meer dan de $2,69 miljard van het derde kwartaal van 2006.

De winst in het vierde kwartaal van 2006 was $ 1,03 miljard, een flinke stijging gezien de winst van $ 733 miljoen in het derde kwartaal van 2006.

Eric Schmidt wees enkele’drivers of success’ aan in het vierde kwartaal:
– Minder advertenties per zoekopdracht, maar hogere inkomsten per advertentie, zowel voor de adverteerders als voor Google
– Nieuwe ad formats, zoals mobiele en lokale ads
– Partnerships zoals die met YouTube, China Mobile, Samsung en Apple.

Met name de Europese markt, met Duitsland en Frankrijk als koplopers, heeft aanzienlijk bijgedragen aan de groei.

Larry Page meldde ook dat YouTube en Google Video verder worden geïntegreerd en dat ‘personalized search’ ook zeker de aandacht heeft van Goolgle. Larry Page noemde als voorbeeld de meer dan 10.000 widgets die zijn gemaakt voor de Google personalized homepage.

Er wordt verder gegaan met investeren in search wat snelheid, betere resultaten, etc. betreft. Ook wordt er gewerkt aan het toevoegen van diverse search services aan de Main Google Index, zoals Google Book Search.

Zoals Danny Sullivan het al benoemde, en zoals ik schreef in het Search Marketing jaaroverzicht 2006, werkt Google aan het Search van de toekomst: “When, where and how you want it”.

Zie persbericht van Google