Informatie verwijderen uit GoogleIk krijg regelmatig vragen over het verwijderen van informatie uit Google.

Hierover heb ik ook een uitgebreide handleiding geschreven, die nog steeds elke week het meest gelezen artikel hier op EdWords.nl.

Laat ik eens kort en bondig uitleggen waarom je niet zomaar informatie uit Google kunt verwijderen.

Belangrijk om te weten is dus dat je niet zomaar iets uit Google kunt verwijderen. Begrip van de werking van zoekmachine Google is hiervoor noodzakelijk.

Hoe werkt Google?

Ook hierover heb ik een uitgebreide handleiding geschreven (zie “Hoe werkt zoekmachine Google?“), maar laat ik de werking van Google eens in 1 zin uitleggen:

Google vergaart alle informatie die er door websites op internet wordt gepubliceerd en maakt die informatie doorzoekbaar.

De informatie is dus niet van Google maar van de websites die de informatie publiceren. Google biedt alleen een weg naar die informatie.

Als je dus informatie uit Google wilt verwijderen, moet de informatie eerst van de betreffende website(s) worden verwijderd. Je kunt dus niet zomaar iets uit Google verwijderen.

Wat kun je nu doen?

Er zit dus niets anders op dan de websites die over jou schrijven of de betreffende informatie bevatten te benaderen en te vragen of ze de informatie van de site verwijderen.

Pas als de informatie van de website is verwijderd, kun je Google een seintje geven, zodat de informatie sneller uit Google wordt verwijderd.

Maar, nogmaals, dan moet de informatie eerst van de website(s) worden verwijderd. En dat kan ik niet voor je doen. Dat kan alleen de eigenaar van de betreffende website(s).

Lees voor meer uitleg en achtergrond mijn uitgebreide handleiding:
Hoe verwijder je informatie uit Google?“.