Warning: A non-numeric value encountered in /www/wp-content/themes/divi/functions.php on line 5760

Make Poverty HistoryVandaag, 15 oktober, is het World Blog Action Day. Over de hele wereld besteden bloggers aandacht aan één onderwerp, wat dit jaar armoede is.

Vorig jaar stond milieu centraal en schreef ik over Zoekmachines & het Milieu)

Een goed initiatief waar ik graag mijn steentje aan bijdraag, alleen al omdat de problematiek ons allemaal aangaat.

Armoede & Internet?

Wat kan het internet betekenen voor armoede? Het eerste wat dan bij me opkomt is het initiatief en werk van een goede vriendin van mij, Fré-rieke van Bree.

Zij zet internet doeltreffend in om armoede in Zuid-Afrika onder de aandacht te brengen en te verminderen.

Umeebee, interactief doneren

Zij woont vanaf begin 2007 in Zuid-Afrika en zet zich in voor de arme bevolking aldaar. Ze is eerst begonnen met de stichting Umeebee, een vernieuwend initiatief wat je in staat stelt om online 1-op-1 te doneren aan mensen.

Je weet dus precies naar wie en wat jouw donatie toegaat. Het online platform Umeebee stelt je daarnaast in staat om contact te hebben met degene aan wie je doneert. Op dit moment is de stichting Umeebee niet actief, omdat de financiering helaas moeizaam te verkrijgen was.

Maar dat houdt Fré-rieke niet tegen!

Love to the World

Zo heeft zij sinds februari van dit jaar de stichting Love to the World opgericht. Dit is een samenvoeging van haar stichting Umeebee en de Amerikaanse stichting Let love lead.

Love to the World is een online platform waar veranderingsgezinde mensen samenkomen om het verschil te maken middels kunst (visueel, schrijven, drama, online media) & leiderschap.

Online media activisten

Naast workshops, lezingen, boeken en meer informatie heeft Fré-rieke heeft met Love to the World contact gezocht met studenten uit Zuid-Afrika.

Dit zijn studenten die in veel armoede leven en veelal hun familie kwijt zijn geraakt aan Aids. Op het platform Love to the World worden deze studenten aan het woord gelaten.

De verhalen van deze studenten zijn ontroerend en geven de harde werkelijkheid weer. Aan de andere kant geeft Love to the World deze mensen een stem. En daarmee aandacht en – via donaties – een kans op een beter leven.

Hoe zie jij armoede & internet?

Fré-rieke zet het internet doeltreffend in om armoede te bestrijden en een verschil te maken. En daar heb ik veel bewondering en respect voor!

Hoe zie jij internet een rol spelen in het terugdringen van armoede?