logo online marketing blog kermisVandaag is de zesde Online Marketing Blog Kermis van start gegaan op initiatief van Karel Geenen op zijn Internet Marketing Weblog. Karel heeft er een echte kermis van gemaakt inclusief een loterij (met echte prijzen!)

Wat is een blog kermis?

Een blog kermis is een rondtrekkend fenomeen, analoog aan een ‘offline’ kermis, waarbij de kermis wordt gehouden vanaf een gastweblog, de organisator. Daarbij schrijft het gastweblog een blog bericht met artikelen (de ‘attracties’) van de verschillende bloggers die meedoen aan de blog kermis.

De kermis heeft een bepaald onderwerp (in dit geval ‘Online Marketing’) en brengt recente artikelen over dat onderwerp samen. De kermis vindt meestal elke editie op een ander weblog plaats, zodat de lasten van het organiseren en de baten van het extra verkeer verdeeld worden.

Hoe werkt een blog kermis?

In een notendop werkt een blog kermis alsvolgt:

  • Je stuurt als blogger jouw attractie (artikel) naar het gastweblog
  • Het gastweblog voegt alle artikelen samen, inclusief link en omschrijving, wat de blog kermis vormt.
  • Alle deelnemende bloggers schrijven een bericht op hun weblog over de blog kermis.

Doel van blog kermis

Het doel van een blog kermis is om lezers met nieuwe, goede, gerelateerde weblogs kennis te laten maken over een bepaald onderwerp, in dit geval online marketing. Daardoor krijgen bloggers natuurlijk aandacht en daarmee nieuwe lezers.

Eerdere edities Online Marketing Blog Kermis

Aangezien dit de zesde Online Marketing Blog Kermis is, heeft de snelle rekenaar onder ons ontdekt dat er een vijftal edities aan vooraf zijn gegaan:

6e Online Marketing Blog Kermis (incl. loterij)

Vandaag start dus de 6e Online Marketing Blog Kermis, waarbij Karel Geenen zelfs een echte loterij heeft opgezet met prijzen van boeken t/n een DVD-speler! Zie ook het overzicht van de prijzen.

Mijn attractie, het artikel dat ik namens EdWords.nl Zoekmachine Marketing Weblog heb toegevoegd, is: Handleiding: Hoe verwijder je informatie uit Google?