google tvNadat Google is begonnen met het verkopen en doorplaatsen van advertenties in kranten, radio en billboards, is nu TV aan de beurt. De Wall Street Journal schrijft dat Google test met TV commercials die de zoekgigant verkoopt en vertoont bij de kabelaar Astound Broadband in California.

Forbes geeft de volgende verklaring: “Internet search advertising is a $15 billion business, of which Google has a two thirds share. However, TV advertising in the U.S. is a $54 billion market.”

In de test kopen adverteerders commercials op basis van een veilingsysteem, zoals ook gebruikelijk is bij Google AdWords. Aangezien dit advertentiesysteem en de bijbehorende techniek in de kinderschoenen staat, is het waarschijnlijk dat de biedingen en advertenties handmatig worden afgehandeld door mensen bij Google i.p.v. een volledig geautomatiseerd veilingsysteem zoals Google nu ads online verkoopt.

Google is hard op weg om haar missie, alle informatie wereldwijd te ordenen en voor iedereen en overal toegankelijk en bruikbaar te maken, te vervullen. Binnen enkele jaren, als media zoals TV en Internet versmelten, zou Google best TV programma’s doorzoekbaar kunnen maken en gerelateerde advertenties tonen bij de content die jij tot je neemt; of het nou audio, video, beeld of tekst is.

Update september 2012
Google heeft aangekondigd te stoppen met GoogleAds for TV.