google-foutmeldingGoogle biedt veel manieren om te achterhalen hoe Google jouw website heeft geïndexeerd. Zo is er het team van Google Webmaster Central, die fantastisch bezig zijn en vele tools ontwikkelen. Google heeft ook een Cheat Sheet opgesteld wat jou in staat stelt via eenvoudige commando’s in Google meer te weten te komen.

Supplemental Index
Eén van die commando’s is het Google commando site:www.jouwwebsite.nl. Deze zoekopdracht geeft alle geïndexeerde pagina’s van het ingevoerde domein weer, zodat je weet welke pagina’s wel en niet zijn geïndexeerd. Ook laat Google zien of de pagina in de Supplemental Index is opgenomen.

Gebruik site: niet te vaak!
Het commando site:www.jouwwebsite.nl is zeer nuttig, maar gebruik het niet te vaak! Het meedere malen gebruiken van site:www.jouwwebsite.nl wordt niet gewaardeerd door Google. Het levert een foutmelding op, want Google ervaart het als een spamactie van een automatisch gegenereerde handeling.

Zelf kreeg ik de foutmelding bij het testen met het bekijken van de Google Supplemental Index en emarky beschrijft het fenomeen ook in zijn black hat test. Bij zijn test werden de sites, die vaak met site:www.jouwwebsite.nl opgezocht werden, binnen 48 uur uit de index gehaald. De andere spamsites werden pas later uit de index gehaald.

Google foutmelding spyware

Via SEOKing