Google logoIn de afgelopen jaren is het Google link: command dè manier om te achterhalen welke links er verwijzen naar je website. Het probleem is echter dat deze command lang niet alle links toont, maar een sample van de backlinks.

Nadat Google Webmaster Central in 2006 al veel handige tools heeft ontwikkeld, zoals ook beschreven in het Search Marketing jaaroverzicht 2006, bieden ze nu de mogelijkheid om om alle links naar jouw website in te zien en zelfs te downloaden.

Zowel de verwijzende interne links als externe links zijn inzichtelijk, evenals de links naar subdomeinen en naar individuele pagina’s. Alleen de links vanuit Google’s supplemental index zijn niet inzichtelijk.
(zie voor meer informatie het artikel Bekijk de Google Supplemental Index)

Danny Sullivan heeft er op SearchEngineLand een uitgebreid artikel over geschreven en ook Matt Cutts beschrijft zijn bevindingen, waarin hij een belangrijk statement maakt:

Do not assume just because you see a backlink that it’s carrying weight“.

Zie ook het persbericht van Google Webmaster Central.