searchmash-logoZoals uitgebreid gepost op SearchEngineWatch, heeft Google afgelopen week SearchMash.com gelanceerd voor het testen van verschillende user interfaces. De website is bewust een niet Google-branded website om de testresultaten niet te beïnvloeden.

Op dit moment worden de web en images resultaten naast elkaar geserveerd, vergelijkbaar met de vroegere SERP’s van A9. De zoekresultaten lijken op het eerste gezicht hetzelfde als die van Google. Alleen de presentatie/user interface is anders.

Drag & drop

{mosimage}De resultaten zijn genummerd, maar kunnen door de (be)zoeker naar een andere positie worden gesleept. Na het klikken op de url verschijnt er een menu met diverse opties.

Na 10 resultaten is er de optie ‘more web pages’ die de 10 volgende resultaten onder de eerste 10 plaatst. Bij de optie ‘more images’ wordt de gehele pagina gevuld met afbeeldingen.

Jouw eigen zoekmachine

Zoals Danny Sullivan ook opmerkt, zou SearchMash ook de plaats kunnen worden voor mensen om hun persoonlijke zoekmachine te maken, vergelijkbaar met Yahoo Search builder, Rollyo of Eurekster Swicki. Deze discussie was er ook onlangs over andere domeinnamen die Google heeft geregistreerd rond IndexBench. Interessante ontwikkelingen en leuk om te blijven volgen…