Warning: A non-numeric value encountered in /www/wp-content/themes/divi/functions.php on line 5760

Marktplaats.nl logoVanaf vandaag breidt Marktplaats.nl hun AdMarkt advertentieplatform uit met AdMarkt Mini-advertenties. Kort gezegd is dit de ‘Google AdWords’ voor Marktplaats.nl.

Wat is AdMarkt Mini?

AdMarkt mini is, net als Google AdWords, een advertentieplatform waar je in een veiling op zoekwoorden adverteert en afrekent per klik (CPC).

De gelijkenis met een AdWords advertentie is groot: een Admarkt Mini-advertentie bestaat uit een korte advertentietekst van twee regels met een titel en een directe link naar de website van de adverteerder.

Marktplaats.nl AdMarkt Mini-advertenties voorbeeld

Rangschikking AdMarkt Mini-advertenties

De AdMarkt Mini-advertenties worden gerangschikt op een combinatie van de doorklikratio (CTR) en prijs per klik (CPC), net als de eerste versie van Google AdWords.

De adverteerders bieden ook in AdMarkt Mini in een veiling tegen elkaar op. Per AdMarkt Mini-advertentie kun je een maximaal budget per dag, week of maand instellen.

Direct naar website adverteerder

Een belangrijk verschil is dat een AdMarkt Mini-advertentie direct doorlinkt naar de website van de adverteerder.

Bij de huidige AdMarkt topadvertenties betaal je namelijk per klik naar een landingspagina binnen Marktplaats.nl. Vervolgens moet je maar hopen dat de bezoeker daar doorklikt naar de website van jou als adverteerder.

Concurrentie Google AdWords?

Google is natuurlijk veruit de grootste zoekmachine in Nederland, waarmee Google AdWords het grootste advertentieplatform is in zoekmachineadverteren.

Marktplaats.nl is echter ook een zoekmachine, zij het een verticale zoekmachine. Marktplaats.nl is de grootste e-commerce zoekmachine in Nederland, met 6,5 miljoen unieke bezoekers per maand.

Koopgerichte zoekers

Waar Google een generieke zoekmachine is en dus ook veel generieke zoekers heeft, kent Marktplaats.nl juist veel koopgerichte zoekers.

De (be)zoekers op Marktplaats.nl hebben dus al een duidelijke koopintentie, waardoor de kans op succes van een AdMarkt Mini-advertentie groter wordt (mits je goed aansluit bij deze koopintentie).

Lage prijzen per klik

De prijs van AdMarkt Mini-advertenties komt dus tot stand in een veiling. Aangezien het platform nog nieuw is, zullen de prijzen per klik aanzienlijk lager liggen dan in Google AdWords.

In combinatie met de vele koopgerichte (be)zoekers, maakt dit AdMarkt Mini een zeer interessant advertentieplatform. Met name voor producten en e-commerce gerichte adverteerders.

Doe-het-zelf advertentiesysteem

Op dit moment testen een geselecteerde groep zoekmachinemarketing bureaus de bètaversie van AdMarkt Mini, zijnde Traffic4U, Yonego, Traffic Builders, Tribal Internet Marketing, Bloosem en Outrider*.

Binnen enkele maanden is AdMarkt Mini beschikbaar voor alle adverteerders, groot en klein.

*disclosure: ik werk voor Outrider