De laatste tijd kom ik nauwelijks toe aan bloggen. Zowel hier op EdWords.nl als op EduardBlacquiere.com (of andere blogs waar ik schrijf). En daar baal ik van. Maar om jullie toch een teken van leven te geven, hierbij een korte post.

Allereerst is lekker druk op m’n werk. Ik ben met veel leuke, uitdagende klanten en projecten bezig op het gebied van SEO. En dat bevalt goed, maar kost natuurlijk de nodige tijd.

LOI cursus SEO

Daarnaast ben ik buiten werktijd bezig met het schrijven van een SEO cursus voor de LOI. Dit is met name de reden dat ik nauwelijks meer aan bloggen toekom.

Het is zeker leuk om een SEO cursus te schrijven, maar het kost veel tijd. Meer tijd dan ik in eerste instantie had ingeschat. Als deze cursus af is, ga ik het bloggen zeker weer actiever oppakken!

Twitter

Zoals je wellicht al weet, ben ik redelijk actief op Twitter. Daar volg en deel ik ook in hoofdlijnen de ontwikkelingen in zoekmachinemarketing, dus volg me in ieder geval op Twitter.

Interessante artikelen

Om je toch iets mee te geven, hierbij enkele interessante artikelen van de afgelopen tijd:

A Deeper Look At Robots.txt
Een goed en uitgebreid artikel over de mogelijkheden van robots.txt

Ranking Data in Google Referrer String
Google geeft nu in de referrer url’s mee vanaf welke positie een (be)zoeker vanuit de natuurlijke zoekresultaten naar een website toekomst. Een interessante ontwikkeling.

10 Tips for Getting (or Keeping) Your Next Search Marketing Job
Een goede post die een antal belangrijke vaardigheden beschrijft die goed van pas komen bij een baan in zoekmachinemarketing (of in andere online marketing functies en zelfs daarbuiten)

A Big Day For Twitter
Twitter is hot. Twitter groeit enorm hard. En men speculeert dat Twitter ‘the next big thing’ wordt, misschien zelfs een tegenstander voor Google.

Nu zal dat niet zo snel gaan, maar Twitter heeft wel ‘real-time search’: het doorzoekbaar maken van conversaties die op dat moment plaatsvinden. En dat heeft Google niet. Een interessante ontwikkeling.

Why SEOs Should Care About Social Media
Een korte, maar interessante post die goed aangeeft waarom je als SEO mee moet ontwikkelingen met zaken als social media.

SEO Since 1999
Een informatieve post over hoe zoekmachines zich in de afgelopen 10 jaar hebben ontwikkeld.

Google’s Love For Newspapers & How Little They Appreciate It
Danny Sullivan beschrijft op zijn persoonlijke blog hoe Google de traditionele uitgeverijen helpt om om te gaan met zoekmachines en hoe ondankbaar uitgeverijen daar mee omgaan.

If You Don’t Rank, Did You Fail?
Goed artikel over hoe je het succes van SEO bepaalt en meet (waar ik een tijdje terug ook een artikel over schreef)