Warning: A non-numeric value encountered in /www/wp-content/themes/divi/functions.php on line 5760

EduardBlacquiere.comJa, je leest het goed. Ik start met een Engelstalig blog over zoekmachinemarketing en daaraan gerelateerde onderwerpen op het domein EduardBlacquiere.com!

Waarom doe ik dat? Wat ga ik daar schrijven? En wat betekent dit voor EdWords.nl? Deze vragen en meer beantwoord ik hieronder.

Waarom EduardBlacquiere.com?

Er zijn verschillende redenen waarom ik start met EduardBlacquiere.com. Eén van de redenen is de naam EdWords.nl.

1. EdWords en SEO

De naam EdWords is uiteraard een verbastering van AdWords, de naam van het populaire advertentiesysteem van Google. Een leuke bijnaam, maar het geeft een beperking.

Het is namelijk logisch te verwachten dat EdWords.nl dus ook met name schrijft over…juist… AdWords. Maar aangezien ik veel meer met zoekmachine optimalisatie (SEO) bezig ben, is hier dus een “branding” probleem.

Leuk weetje: voordat ik EdWords.nl ruim 2 jaar geleden oprichtte, adverteerde er nog niemand op de term [edwords]. Nu adverteert zelfs Google zelf erop 🙂

2. Engelstalige zoekmachinemarketing markt

Het zal geen geheim voor je zijn dat de Engelstalige markt voor zoekmachinemarketing veel groter is dan de Nederlandse “scene”, wat voor mij een 2e reden is om met EduardBlacquiere.com te starten.

Je zal ongetwijfeld herkennen dat de meeste blogs die je leest over zoekmachinemarketing Engelstalig zijn. Ook lopen Engelstalige landen als de VS en de UK voor op de rest van de wereld.

De internationale markt voor zoekmachinemarketing volg ik al enkele jaren, maar het lijkt me leuk me hierin ook te kunnen mengen. Naar mijn mening is het dan vereist om ook een eigen Engelstalige “plek” online te hebben.

3. Breder dan zoekmachinemarketing

Een 3e reden om EduardBlacquiere.com op te zetten is dat ik ook over bredere (aan zoekmachinemarketing gerelateerde) onderwerpen kan schrijven.

De focus blijft uiteraard op zoekmachinemarketing, maar het verschaft me meer vrijheid om te schrijven over andere online marketing onderwerpen, of wellicht enkele persoonlijke berichten.

Pfff…nóg een search blog?

Misschien vraag je jezelf af wat de toegevoegde waarde is van EduardBlacquiere.com, nóg een search blog erbij…

Ondanks dat er al veel Engelstalige blogs over zoekmachinemarketing zijn, vind ik dat er te weinig blogs zijn die een analyse en kritiek geven op nieuwe ontwikkelingen.

Van leek tot expert

Belangrijker vind ik nog dat een blog toegankelijk is voor zowel een leek als een expert op het gebied van zoekmachinemarketing.

Te veel blogs over zoekmachinemarketing zijn geschreven voor en door experts, waar een leek niets mee kan. Dat is niet erg, maar ik vind het belangrijk dat alle doelgroepen het blog kunnen lezen.

Die stijl heb ik toegepast op EdWords.nl en zal ik ook op EduardBlacquiere.com toepassen. Voor zo’n blog is ook zeker nog tussen de Engelstalige search blogs ruimte. En dat is de toegevoegde waarde van EduardBlacquiere.com.

Hoe nu verder met EdWords.nl?

Je vraagt je wellicht af wat dit voor EdWords.nl betekent? Het antwoord is: niets!

Nederland vs. de Engelstalige markt

Op EdWords.nl schrijf ik over nieuws, ontwikkelingen en handleidingen op het gebied van zoekmachines en zoekmachinemarketing in Nederland. Dat blijf ik ook gewoon doen.

Op EduardBlacquiere.com zal ik schrijven over zoekmachinemarketing in het Engelstalige gebied, waar andere ontwikkelingen zijn dan in Nederland. Dat botst dus niet met EdWords.nl.

Natuurlijk zal ik weleens een bericht vertalen van EdWords.nl naar EduardBlacquiere.com of andersom. Sommige ontwikkelingen zijn u eenmaak voor zowel Nederland als de Engelstalige markt interessant.

“Heb je daar wel tijd voor?”

Wellicht vraag je je af of ik daar wel tijd voor heb? Een goede vraag 🙂 De laatste maanden kom ik al iets minder toe aan EdWords.nl; hoe ga ik dan tijd vrijmaken voor EduardBlacquiere.com? Het antwoord: verhuizen!

Zoals je wellicht weet, werk ik bij zoekmachinemarketing bureau Outrider in Amsterdam. Op dit moment woon ik echter nog in Rotterdam. Maar vanaf december ga ik verhuizen naar Amsterdam, wat me 2 uur per dag aan reistijd gaat schelen!

Wat wil jij lezen op EduardBlacquiere.com?

Niet in de laatste plaats ben ik zeer benieuwd naar wat jullie willen lezen op EduardBlacquiere.com?

Jullie hebben afgelopen week in “Wat wil jij lezen op EdWords.nl?” duidelijk aangegeven dat jullie met name kwaliteit willen zien en geen kwantiteit.

Geldt dat ook voor EduardBlacquiere.com? Welke onderwerpen zien jullie daar graag terug? Laat het weten in de reacties, hier op EdWords.nl of op EduardBlacquiere.com!