logo-baiduVandaag maakt Baidu, de grootste en belangrijkste zoekmachine in China, bekend dat ze gesponsorde koppelingen (‘paid search ads’) gaan leveren aan de Microsoft services in China, waaronder MSN en Live.

In de strijd tegen Google is deze strategische overeenkomst goed voor de op dit moment slechte concurrentiepositie van Microsoft. Zeker een zoekgigant als Baidu, die nu ook in Japan aan de slag gaat, is niet gek als partner. Volgens web-traffic ranking site Alexa is Baidu zelfs de op drie na meest bezochte website wereldwijd.

Geen slechte zet van Microsoft in een markt waar Google het (relatief) moeilijk heeft met circa 15% marktaandeel tegenover ruim 60% van Baidu. Microsoft krijgt hiermee weliswaar voet aan de grond in de veelbelovende en hard groeiende mediamarkt van China, maar het zal niet genoeg zijn om de Google’s en Yahoo’s van deze wereld van hun troon te stoten. In ieder geval een leuke strijd om te volgen!