meta tag descriptionVorige week schreef ik of er nog hoop is voor meta tags en vandaag weet DutchCowboys te melden dat ook Google het gebruik van de meta tag ‘description’ stimuleert.

Eigenlijk wist je dit al wanneer je iets met Zoekmachine Optimalisatie doet, maar op SE Roundtable is te lezen dat je door Google wordt aangeraden de ‘meta tag description’ te gebruiken.

De verklaring is van Vanessa Fox, een Google dame die verantwoordelijk is voor Google Webmaster Central:

“Voor de meeste zoekopdrachten genereert Google een ‘snippet’, een stukje tekst gebaseerd op de tekst op de pagina waar het betreffende zoekwoord is gevonden. In de meeste gevallen zien de zoekresultaten er goed uit.

Maar voor de meer algemene zoekopdrachten, waar geen ‘snippet’ van is te vinden in de tekst, gebruikt Google meestal de eerste regel(s) tekst die de zoekmachine tegenkomt op je website. Vaak is dat de navigatie, dus in dat geval kun je beter een goede Meta Description hebben die je website goed beschrijft.”