Warning: A non-numeric value encountered in /www/wp-content/themes/divi/functions.php on line 5760

google-news-screen-jpgIs jouw site opgenomen in Google Nieuws? Is jouw site engelstalig? Zo ja, dan heb je vanaf nu de ondersteuning van Google Sitemaps. Je kunt eenvoudig jouw nieuwsartikelen toevoegen om opgenomen te worden in Google Nieuws en je hebt de beschikking over crawling statistieken, zo maakt Google bekend.

Vorige week kwamen Google, Microsoft en Yahoo! al met de aankondiging dat ze een een standaard voor Sitemaps ondersteunen en gaan ontwikkelen om webmasters de mogelijkheid te geven om de zoekmachines te vertellen welke pagina’s al dan niet opgenomen mogen worden in de index van de zoekmachines.

Als jouw website op dit moment dus is opgenomen in Google Nieuws, heb je meer controle over welke artikelen wel en niet in Google Nieuws worden opgenomen middels de Google Nieuws Sitemap. Dit is een slimme zet van Google, aangezien ze al eerder juridische problemen hadden met uitgevers en persagentschappen, zoals eerst met het Franse persbureau AFP en vervolgens de door Google verloren rechtszaak aangespannen door Belgische uitgevers.

Google benoemt het eerder als middel om publicaties en artikelen die nu per ongeluk niet worden meegenomen in de index, toch te kunnen indexeren. Google hoopt ook dat uitgevers juist het nut inzien van opname in de nieuws index, in plaats van zich ertegen te verzetten. Wat mij betreft een stap in de goede richting om uitgevers te overtuigen van de kracht van het internet. Yahoo heeft dit ook begrepen in de deze week gesloten deal met 7 grote Amerikaanse krantenuitgevers. De zoekmachines doen een eerste stap; nu is het de beurt aan de uitgevers.

Via Planet