Warning: A non-numeric value encountered in /www/wp-content/themes/divi/functions.php on line 5760

logo-baiduBaidu, China’s grootste zoekmachine, heeft een aanklacht van de grote muziek labels EMI, Warner, Sony BMG en Universal over copyright issues overleefd. De Chinese rechter bepaalde dat het doorsturen van gebruikers naar illegaal te downloaden materiaal vanaf ‘third party’ sites geen overtreding is.

Zoals de BBC schrijft:
“If the music companies had won, the whole search engine sector would have ground to a halt,” Xinhua news agency quoted a Baidu spokesman as saying. The report said the music companies would appeal against the ruling.

Regeren is vooruitzien

Ik denk inderdaad dat dit een belangrijke stap is voor Search in het algemeen. Als copyright issues banden zouden leggen aan de nieuwe vormen van content distributie, zouden de zoekgiganten hun deuren wel kunnen sluiten. Onder het motto ‘regeren is voruitzien’ heeft Google misschien daarom onlangs een deal gesloten met Sony BMG en Warner.

We moeten het hoger beroep van de muziek industrie nog afwachten, maar ik denk dat ze niet veel kans maken. Wordt wakker, stop met traditioneel denken en stap in de nieuwe wereld!

Via John Battelle en Tweakers.