logo-live-searchVia SearchEngineWatch: de Live Search Blog plaatste enkele tips over hoe je jouw persoonlijke zoekmachine kunt maken met Live Search. De tool is een update van de Live Search Macros.

Deze service stelt je in staat om een custom search engine te bouwen die zoekresultaten genereert op basis van de door jou geselecteerde websites. De feature lijkt op initiatieven zoals Yahoo! Search builder en Eureskter. Misschien wordt SearchMash op korte termijn ook wel voor deze functie gebruikt…

Is personal search hot? Is er behoefte aan persoonlijke zoekmachines? Wat gebeurt er met de objectiviteit van search? Is het een vorm van kanibalisatie waardoor de primaire zoekmachine overbodig wordt? Interessante vragen die voor mij op dit moment onbeantwoord blijven… Wat is jullie visie hierop?