logo-google-mapsGoogle heeft vandaag Google Maps voor Nederland gelanceerd. Het maakt ’t mogelijk om lokale informatie via pc of mobiel te zoeken.

Routeplanner

Google Maps bevat ook een routeplanner die je eenvoudig en met behulp van een kaart snel de weg wijst van en naar de gewenste bestemming. Nu bevat het routeadvies hoofdzakelijk snelwegen, maar op korte termijn worden alle wegen en fietspaden ook geïntegreerd in Google Maps. Nu is al wel 9292ov.nl in de service geïntegreerd.

Google Maps maakt gebruik van externe data- en informatieleveranciers, lokale informatie van gespecialiseerde websites en de Google index van vele websites. Google werkt samen met Iens.nl, voor beoordeling van restaurants, de Reisinformatiegroep 9292ov.nl. Informatie van Dinnersite.nl, de Kamer van Koophandel en de hotelsite Booking.com is ook in het programma verwerkt. Het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen levert gegevens over golfterreinen, musea en parken, aldus NU.nl.

Business model

Maar waar verdient Google nu aan, want deze service is gratis, net als alle andere Google services? Dat is eigenlijk eenvoudig: als een (be)zoeker zoekt naar ‘restaurant amsterdam’ dan worden er aan de linkerkant advertenties geserveerd vanuit Google AdWords van adverteerders die op het keyword ‘restaurant amsterdam’ adverteren.

Google kan niet alle informatie over Nederland zelf of met behulp van andere partijen in kaart brengen, dus zal de grote massa ook haar werk moeten doen. Daartoe heeft Google Maps API ontwikkeld. Deze tool stelt je in staat om informatie in Google Maps in te voeren, zodat deze informatie ook vindbaar wordt via de service.

Toepassingen

Zo synchroniseert deze Rotterdamse makelaar zijn database van huizen met Google Maps. Deze toepassing gaat nog verder aan koppelt GPS aan Google Maps om real-time te kunnen volgen waar treinen in Dublin zich bevinden. Een overzicht van vele toepassingen vind je hier. De toepassingen zijn in feite oneindig. Fascinerend en inspirerend!

Via MarketingFacts.nl