User Driven SearchUser Generated Content is geen nieuw begrip, YouTube, Flickr en MySpace zijn populaire voorbeelden, maar andere toepassingen ervan zijn wel nieuw. User Driven Search is daar één van.

Schrijver, journalist en consultant John Batelle heeft op zijn SearchBlog, die hij startte voor zijn boek The Search (kan ik je zeker aanbevelen!), een nieuw onderdeel toegevoegd: SearchMob.

Deze toepassing van User Driven Search laat bezoekers een artikel plaatsen. Vervolgens kunnen bezoekers stemmen op de diverse artikelen. Dit idee zien we ook bij Digg, Reddit, en Newsvine, alle overigens bedrijven van Federated Media (FM). De bezoekers die zoeken via deze websites, krijgen zoekresultaten geserveerd op basis van een combinatie van relevantie en het aantal stemmen. John Batelle maakt voor SearchMob gebruik van de open source software Pligg.

Wordt User Driven Search of User Driven Content dè manier voor content creatie en distributie van de toekomst? Ik weet het niet. Ik weet wel dat de eindgebruikers meer controle hebben over welke content ze tot zich nemen, genereren en verspreiden, maar gaat het de algoritmes van de zoekgiganten en andere contenverzamelaars verslaan?

Ook een discussie op webmaster world laat in ieder geval zien dat User Generated Content hot is. Wat mij betreft een goede discussie waard…