Als bloggers tikkertje spelen, heet dat ‘taggen’. Zo ben ik ook “getagd??? door Martijn Ros, die ik ken van mijn afstudeeronderzoek bij Checkit, om te schrijven over wie mij inspireerde om te gaan bloggen.

Het doorgeven van ‘het stokje’ is een vaak terugkomende activiteit op weblogs. Iemand bedenkt enkele vragen en nodigt anderen uit deze ook te beantwoorden en het stokje weer door te geven. Zo werd ik ook eind 2007 uitgenodigd om te schrijven over mijn hoogtepunten van 2007.

Leergierigheid & passie

De belangrijkste ‘drivers’ voor mij om te gaan bloggen waren en zijn mijn leergierigheid en passie.

Toen ik 3,5 jaar geleden de wereld van internet marketing binnenkwam, was ik meteen verkocht. Sindsdien heb ik een grote passie voor vrijwel alles wat met internet marketing te maken heeft. Ik heb daarbij een specifieke grote interesse in zoekmachinemarketing, met name vanwege de effectieve en snel ontwikkelende aard van het medium.

Daarnaast ben ik zeer leergierig. Ik vind heel veel onderwerpen interessant en zeker op het gebied van internet marketing. Ik verdiep me graag in de materie en zoek graag dingen uit.

Blog: kennisarchief, discussieplatform & visitekaartje

Daarnaast ben ik begonnen met bloggen, omdat ik de volgende – voor mij waardevolle – functies toeken aan een blog:

  • Kennisarchief
  • Discussieplatform
  • Spreekbuis

Primair ben ik dus gaan bloggen om voor mezelf als het ware een kennisarchief op te bouwen met wat ik allemaal uitzoek en verzamel.

Daarnaast is het uiteraard heel leuk als ook andere mensen de berichten en artikelen waarderen. Zeker als bezoekers mee gaan discussiëren, worden de berichten en artikelen alleen maar beter. Deze ontwikkeling van een blog naar een discussieplatform heeft voor mij ook veel toegevoegde waarde.

Uiteindelijk is een blog natuurlijk ook een (al dan niet persoonlijke) spreekbuis. Het is een ideale plaats om je ideeën, gedachtes en inspiraties kwijt te kunnen.

Daarmee wordt een blog gelijk een presentatie van jezelf, een soort visitekaartje. Voor mij heeft het met name op dit vlak heel veel toegevoegde waarde gebracht. Ik heb mijn ‘kennen en kunnen’ zeer goed kunnen presenteren, wat er mede toe heeft bijgedragen dat ik nu een mooie baan heb! Ook is bijvoorbeeld mijn netwerk enorm gegroeid door het bloggen.

Wie inspireerde mij om te bloggen?

Ik heb de vrijheid genomen om deze estafette wat breder in te steken, maar het is gestart door Evert Jan met de vraag wie mij inspireerde om te gaan bloggen.

Voor mij zijn met name mensen als Henk de Hooge en Paul Aelen ‘inspirators’ geweest. Hen ben ik ook dank verschuldigd dat ik in het najaar van 2006 mocht gaan bloggen voor DutchCowboys.

Ook was en ben ik zeer geïnspireerd om te gaan bloggen door SEO-goeroe Danny Sullivan. Met name zijn schrijfstijl, waarin het zowel interessant is voor beginners als experts, inspireerde en inspireert mij.

Stokje doorgeven
Daarnaast inspireerde ook Joost de Valk mij om te gaan bloggen, met name omdat hij zijn blog internationaal goed op de kaart wist en weet te zetten. Ik zou hem dan ook graag uitnodigen om het stokje over te nemen: wie inspireerde jou om te gaan bloggen?