Klachten over Google’s resultaten? Vertel Google hoe het moet!

Matt CuttsOp blogs waar veel over zoekmachine optimalisatie (SEO) wordt geschreven, lees ik vaak klachten van mensen over de natuurlijke zoekresultaten van Google. Soms terecht; soms niet.

Zou het commentaar geven op blogs helpen? Of zouden de Googlers je artikelen op je blog(s) lezen en ter harte nemen? Waarschijnlijk niet.

Maar nu is jouw kans hier!

Vertel Google hoe het moet!

Google’s Matt Cutts, eindverantwoordelijk voor Google’s Webspam team, heeft vandaag via z’n blog namelijk om input gevraagd.

Lees op Netters.nl de rest van “Klachten over Google’s resultaten? Vertel Google hoe het moet!


Interessant? Lees dan deze gerelateerde artikelen die ik eerder schreef:

 1. Vertel Google de geografische doelregio van je website
 2. Google resultaten: omzet 2008: $21,8 miljard, winst neemt af
 3. Landingspagina voor SEO of SEA? (of beide)
 4. Google Custom Search: Maak je eigen zoekmachine met Google
 5. Google devalueert nofollow, indexeert JavaScript links. Gevolgen PageRank sculpting en Paid Links?

11 Reacties op "Klachten over Google’s resultaten? Vertel Google hoe het moet!"

 1. edwin op 09 January, 2009

  Dat ze eerst maar eens reageren op de spam reports.

 2. Eduard Blacquière op 09 January, 2009

  @Edwin
  Ik geloof niet dat de spam reports interactief zijn bedoeld ;-)

  Heb je het toegevoegd in de reacties op het blog van Matt Cutts?

 3. Eduard Blacquière op 16 January, 2009

  Het Nederlandse Search Quality team vraagt ook middels Google Groups specifiek om feedback voor de kwaliteit van Google’s zoekresultaten in Nederland.

 4. Koerts op 16 November, 2009

  Als je zoekt met simlock komen er sites uit die beloven voor 2,50 of iets van die grote te unlocken
  Je kun alleen betalen via bellen sms en ideal
  Helaas gebeurd er verder niets.
  Pure oplichters dus
  Staan rechts op de pagina
  Gauw er af gooien dus

 5. D. Verheij op 02 January, 2010

  In google maps staat ons adres niet juist aangegeven. Ook bij Tom Tom wordt de adressering verkeerd weergegeven. Men stuurt bezoekers de verkeerde kant op. Ons adres Oude Molenweg 2a 8085 SW te Doornspijk (gemeente Elburg) wordt vermeld op een verkeerd weggedeelte (zijweg dat leidt naar adressen aan de Oude molenweg 2 , 2b, 4 , 4a en naar 6! Terwijl ons huisnummer 2a in het verlengde van de Molenweg (gemeente Nunspeet) ligt. De Molenweg gaat over in de Oude Molenweg. Hopelijk kunt u een en ander in deze wijzigen? Een en ander kan crusiaal zijn wanneer wij dienstverlenend verkeer als hulp/spoed nodig moeten hebben. Het blijkt nu al dat velen die hier niet bekend zijn de verkeerde kant op worden gestuurd!

 6. moedrie op 05 February, 2010

  ik vindt het goed dat de kentkenplaten afgeschermd worden maar bij een paal met een invalideparkeerplaats kan je zo het kenteken lezen.
  beetje raar vindt ik dat.

 7. Peter op 25 February, 2010

  Google adwords is niet bertouwbaar. Ik heb het programma adwacher op mijn site staan. Deze controleerd het aantal clicks via Google Adwords. Er Komen elke dag heel veel dubbele, tripple etc..klikken naar voren.
  Wanneer ik dit meld aan Google zeggen ze dat ze er rekening mee houden. Tja is dat wel zo? Ze geven geen concrete ip adres etc…op van de ongeldige clicks.
  Je kunt dan een rapport aanmaken met daarin de naar google idee onterecht clicks bijvoorbveel 10%. Wie zegt dat het er in het echt geen 20% zijn. Wanneer google 10% zegt het adwacher programma 30+%. Google geeft hier namelijk geen enkel inzicht in.
  Daarnaast heeft google een dubbel belang in deze. Geld verdienen aan klicks en het buitenhouden van niet geldige klicks. Staat toch wel haaks op elkaar.
  Daarnaast heb je ook nog de zogenaamde CEO (google adwords specialisten) bedrijven die advertentie campagnes in opdracht opzetten voor bijvoorbeeld je concurrenten op google adwords.
  Deze hebben toch de taak om tegen zo min mogelijk budget haar klanten zo hoog mogelijk in de lijst te krijgen. Wat nu als zij via een netwerk klikken op de concurenten van hun klant om te achterhalen wat hun budget is en het gemiddelde kost per click. Wanneer dit budget is bereikt zal de advertentie niet meer te zien zijn en zal hun advertentie automatisch hoger in de lijst verschijnen tegen minder kosten!
  Ik vind dat Adwords per direct verboden moet worden en dat er kamervragen over gesteld moeten worden totdat ze echt bewezen hebben dat het voor 99% water dicht is!

 8. Eduard Blacquière op 04 March, 2010

  @Peter
  De achtergrond informatie in dit artikel legt uit hoe Google omgaat met klikfraude:

  http://www.edwords.nl/2007/03/01/google-klikfraude-is-002-van-alle-klikken/

 9. P. Boertee op 20 June, 2012

  Betreft Google Maps

  Op onze website is een klein google map geplaatst bij CONTACT – echter met verkeerd plaatsnaam.

  Westvliet BV
  Westvlietweg 55
  2491 ED DEN HAAG is correct…..

  er staat op de website nu een map met plaatsnaam Leidschenveen-Ypenburg. Zeer misleidend – niemand zal het ooit vinden op deze manier.

  Graag aanpassen bij Google maps en mij daarvan berichten zodat we de juiste kunnen plaatsen.

  dank u!
  P.Boertee

 10. Gabrielle drion op 18 July, 2013

  Google earth is al minstens 3 jaar niet bijgewerkt in huizen noord holland voetbal velden en parkeerterrein oostermeent (winkelcentrum) bestaan al lang niet meer is al verbouwd en op gebouwd vind ik erg dom, dat het nog niet is bijgewerkt, mensen aan de overkant in de straat wonen er al 3 jaar bijna,Gr. Mevr. Drion

 11. Joop van der Zande(new comment) op 09 March, 2014

  Ik probeer in contact te komen met Google support , omdat ik ineens al mijn bewaarde emails uit mijn postmappen kwit ben. Dit is me ongeveer 3 maanden geledenook al gebeurd. Maar omdat ik alle bewaarde emails kwijt ben, heb ik dus de Google site niet meer. Kunt u mij helpen??? Ik zou graag mijn emails weer teuggestuurd krijgen van de Google server.
  Svp help mij….
  Joop

Reageer