Google Reader voegt zoekfunctie toe

Google reader logoBij het openen van Google Reader vanmorgen werd ik aangenaam verrast: Google heeft (eindelijk) een zoekfunctie toegevoegd aan haar populaire RSS feed reader (Wat zijn RSS feeds?), zo maakt het bedrijf bekend.

De zoek functionaliteit in Google Reader stelt je in staat om alle RSS feeds die je volgt te doorzoeken. Ook kun je specifiek zoeken tussen de folders (tags) die je hebt aangemaakt, of zelfs per individuele RSS feed.

De zoekresultaten worden op datum gerangschikt met de meest recente items bovenaan. Per item is zichtbaar op welke datum of tijd het artikel is geplaatst en bij welke RSS feed het item hoort.

Klik hier voor een vergroting van de Google Reader Zoekresultaten

Naast de zoekfunctie zijn er enkele kleine aanpassingen gedaan in Google Reader. De navigatie kun je nu eenvoudig verbergen met één klik op het grijze pijltje rechts ervan (dit kon al en kan nog steeds met de sneltoets “u”). Ook laat Google Reader nu het aantal ongelezen items tot 1.000 zien (i.p.v. 100).

Ik heb het altijd vreemd gevonden dat Google Reader nooit een zoekfunctie bevatte, Google is tenslotte heer en meester in het zoeken. Met het lanceren van de zoekfunctie is Google Reader wat mij betreft een volwassen RSS feed reader. Zeker ook na het lanceren van Google Reader Trends, de email functionaliteit en de mogelijkheid om Google Reader offline te gebruiken.

Interessant? Lees dan deze gerelateerde artikelen die ik eerder schreef:

 1. Google Reader voegt email functie toe
 2. Google Reader Trends gelanceerd
 3. Google Reader nu ook offline te gebruiken
 4. Google Spreadsheets voegt grafieken toe
 5. Google Gears: offline werken met online applicaties

3 Reacties op "Google Reader voegt zoekfunctie toe"

 1. Henri van den Hoof op 06 September, 2007

  Hehe… Eindelijk eens zoeken door die stapel feeds. Zat er al langer op te hopen. Vind Google Reader erg handig. Gebruik het o.a. ook om gelezen artikelen die ik goed vind meteen op mijn website door te plaatsen onder het label Aanbevolen artikelen (uitleg hoe dit zelf ook te doen).

 2. Henri van den Hoof op 06 September, 2007

  PS Voor hen die de eerder genoemde ‘Aanbevolen’- functionaliteit al gebruikten: Met de release van vandaag zijn er ook veranderingen in de onderliggende JavaScript-codes die de clips voeden. Je moet de code voor de clips dus weer even opnieuw genereren in Reader en vervolgens in je blog of HTML plakken.

 3. Eduard Blacquière op 18 September, 2007

  Google Reader is vanaf vandaag (18 september 2007) ook in het Nederlands beschikbaar. Google wijdt er een post aan, maar vreemdgenoeg wordt “Dutch” niet als beschikbare taal genoemd…

Reageer